Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 13 juni 2007

Karperhoeve

Er zijn op de diverse logs al een aantal erg leuke textiel-uitstapjes de revue gepasseerd.Het aanbod is enorm en een keus maken is soms moeilijk.Vorige week hoorde ik Mieke van de Weij in de Tros-nieuwsshow tegen haar gast zeggen dat breien en handwerken tegenwoordig niet veel meer gebeurt. Ik heb haar een emailtje gestuurd dat het toevallig die dag WW.Knit-in-Public day was en verder heb ik haar attent gemaaktop de vele Stichnbitch groepen die in Nederland actief zijn. Ik ben benieuwd of ik daar ooit nog niets van terug hoor.

Ondertussen kreeg ik van Co Hollaar van boerderij de Karperhoeve uit Maassluis bericht over de Boeren Karperhoeve Markt die daar op 23 juni a.s. wordt gehouden.

De Karperhoeve is een bekende locatie waar cursussen wordengegegeven van het NCH. Afgelopen winter werd o.a. op een zestal zaterdagen de cursusgouddraadborduren gegeven door Margreet Beemsterboer. Ook werd op enkele dagen de cursus Knottendoeken en Akertjes gegeven. In mijn logjes schreef ik daar al over want ook ik was op een van de workshops Knottendoeken en Akertjes van Margreet beemsterboer.Hier op 19 januari kun je teruglezen hoe leuk het was en hier op 1 maart hoe mijn knottedoek geworden was.

Tijdens de Boeren Karperhoeve Markt op 23 juni a.s. zal door enkele cursisten van de cursus gouddraadborduren een demonstratie worden gegeven van hun werk en werkstukken. Tevens zullen er demonstraties wolspinnen en kantklossen zijn. In de oude Grupstal is een tentoonstelling ingericht "Naaldkunst bij boer en buur". Hier zullen diverse quilts te zien zijn en handwerken uit grootmoeders klas/tijd. Verder zijn er tijdens die dag van 10.00 tot 17.00 uur vele demonstraties en activiteiten op en rond het erf van de monumentale boerderij.

Ook dit is te zien op de boeren markt in Maassluis: een roofvogel-show.Op de website van de Karperhoeve kunt u uitgebreide informatie vinden over de Boeren Karperhoeve Markt op 23 juni.

Geen opmerkingen: