Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 18 juni 2007

En nu eindelijk quilten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit logje schreef met de titel "en" nu nog quilten". Nu, ruim twee maanden later kan ik melden dat ik gisteren al aan het quilten ben begonnen.
Het is eigenlijk niet eens zo heel veel werk maar er kwam zoveel tussen. Andere handwerkjes die ik om welke reden dan ook eerst af wilde hebben, soms omdat ik er in een groepje mee bezig was en mijn "huiswerk" wilde laten zien maar ook de shawl voor zoon’s vriendin stond bovenaan het lijstje.

Mijn derde HzG bruidsshawl vordert in redelijk tempo, ik heb inmiddels 10 van de 12 patronen af en alleen het opspannen straks is nog een probleempje, het is nogal een aanslag op je rug.
Reden om nu eerst even mijn quiltwerkje op te pakken. Straks een bijpassend lapje zoeken voor de binding en dan is - op het naamblok en de tunnel na - ook dit quiltje af.

op de foto is goed te zien dat de bovenste helft van het quiltje al is gequilt.
en voor de niet-quilters: de grote steken zijn rijgdraden om de drie lagen bij elkaar te houden, die gaan er straks na het quilten weer uit.

Geen opmerkingen: