Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 22 juni 2007

Mevrouw Hans

Deze week viel hij in de bus, de programmagids van de 13e Europese patchwork tentoonstelling in Stainte Marie aux Mines.
Eerst viel de mijne met een zacht plofje op de mat, twee dagen later kwam er een voor mijn lief, die men voor de gelegenheid maar had geadresseerd aan mevrouw Hans………

Het is ook dit jaar weer een mooi programma:

Het Spaanse quiltersgilde is vertegenwoordigd. Er is een tentoonstelling met Amish- en Mennonite quilts. Deze tentoonstelling heeft wollen quilts uit Pennsylvania, katoenen quilts uit Indiana en verrassende(?) quilts uit Ohio. Quilts uit Turkmenistan die gepatcht en daarna geborduurd zijn, een tentoonstelling over de tentenmakers uit Egypte, een tentoonstelling met quilts uit Oost Europa, de wedstrijdquilts van Quiltmania met als onderwerp "Huizen van hier en overal", de Franse borduurvereniging: France Point de Croix met geborduurde tuinen uit Parijs, de Franse Patchworkvereniging, Antieke quilts uit de Vs, Canada en Groot Brittannië, Borduurwerk uit Lunéville, er zijn lezingen en workshops, er zijn diverse internationale gasten in de designers corner zoals Anneke Copier (viltwerk), Elena Bessiëres ( matrochka’s) en de Deen Iben Fredsoe. Ook zijn er diverse nationale en internationale quiltsters met een eigen tentoonstelling zoals Inge mardal en Steen Hougs (DK), Lutgard Gerber Billiau (B), Georgeta Statescu (F) en Michiko Nomura (JN)

Het gidsje is rijkelijk voorzien van kleine fotootjes en natuurlijk ontbreekt ook dit jaar de 'commercial area' niet met ruim honderd (!) internationale quilt- en borduurwinkeltjes.

voor wie nog meer wil weten is er de website patchwork-europe , vergeet niet om even in de fotogalerij te kijken. Je vindt daar foto’s van alle tentoonstellingen sinds 1995, van de wedstrijden vanaf 2000 en ook een fotoserie van Amish quilts.

Geen opmerkingen: