Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 5 juni 2007

En alles zit er in

het is maar een kleintje, dit lapje van Little house of Needleworks maar alles zit er in: een alfabet, een huis, bomen met quilts aan de waslijn en hartjes. Wat ik er vooral aardig aan vind is het alfabet waarin sommige letters gebruikt zijn om namen van bekende quiltblokken mee te beginnen.

Ik kocht het dit voorjaar in Rijswijk bij Crownstitches tijdens de Patchwork- en Quiltdagen. Niet omdat ik op zoek was naar een patroontje maar omdat ik stond te wachten op mijn kind. Sinds zij het quilten en daarna het borduren heeft "uitgevonden" zijn handwerkwinkels ook voor haar zeer interessant. Terwijl ik wachtte viel mijn oog op deze Quilttime Sampler en ik was verkocht, of liever gezegd Liezbeth verkocht het patroon aan mij. Sinds een weekje is het af en kan ook dit lapje naar de lijstenmaker.

Geen opmerkingen: