Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 30 november 2006

Bling!

Na een weekje stevig door breien zijn de drie bolletjes Rowan kidsilk night die ik op de SnB-dag heb gekocht verwerkt tot een feestelijke shawl. In tegenstelling tot de 'gewone'  kidsilk haze heeft deze wol nog een extra glittertje dat erg chique oogt. Niet voor mij, deze zwarte shawl  maar wel voor mijn zus.
Gisteren heb ik hem opgespannen en hij is nu klaar om ingepakt te worden.
Hierna eindigt mijn HzG  bruidsshawl avontuur; na twee keer breien kan ik het patroon wel dromen en dan is voor mij de spanning eraf, dan wordt het arbeid in plaats van hobby.

30 opmerkingen:

mm zei

Heel erg mooi Marcella, zus kan er de show mee gaan stelen hoor.

Op naar de volgende uitdaging !!!!???

Bert(ie) zei

Wat prachtig, Marcella. Zoiets zou ik ook weleens willen maken. Heb je een bestaand patroon gebruikt? Wat is de afmeting van zo'n shawl?

marcella zei

marianne, ik denk dat ie zus (haar echte naam is véél mooier ;) prachtig zal staan! mijn volgende uitdaging is een kerstcadeautje voor m'n quiltgroep en een concept briefje i.v.m onze nieuwe plannen in de borduurgroep.
verder natuurlijk de breirol, heb net ding 19 af en een patroontje van een andere oude rol gepuzzeld en gebreid; 't is nog gelukt ook *verbazing*

Bertie, het patroon komt uit HzG van dit voorjaar, nummer weet ik niet uit mijn hoofd, zal vanavond even kijken als ik weer thuis ben. De afmeting is 60/70 bij 170 denk ik zo even uit 't hoofd. 't is een flink ding maar het weegt bijna niks en het draagt heerlijk, lekker warm en hij drapeert op vele manieren. top ontwerpje van Carla!

basje zei

beeldschoon geworden marcella en het petroon is dus wel hee gemakkelijk te breien met die dunne draad ziet er chique uit , leuk met de feestdagen in zicht

Marlies zei

"Sjiekdefriemel " zeiden mijn nichtje en ik vroeger altijd!!!! Heel mooi hoor en dat je dat voor je zus gemaakt hebt! Klasse! Heb je het werk ook nog opgespeld of was dat niet nodig bij deze wol?
En dat in een paar avonden , lekker is dat als je zo lang achter elkaar kan breien.

Ik ben ook aan het oefenen en ik ben bang dat het breien voor mij toch niet meer weggelegd is vanwege de schouders , balen wel natuurlijk dus ik ga lekker borduren , maar nu even met een boekie op de bank!
Marlies

Ria zei

Ook deze is weer prachtig,wel leuk dat glittertje erin.Dit is nu een hele sjieke,zal zus erg blij mee zijn.

Mary zei

ik vind hem schitterend !!!!!!!!!!!! idd heel chique !!!

Wilma :-) zei

Hij is erg bling Bling!!!
Mooi hoor!!
Zus zal erg blij zijn...
Oh ja daar doe ik ook nog aan mee...an de breirol!!
Printer was stuk......

*Ga snel de patroontjes uitprinten*

lous :o)) zei

Het ziet er inderdaad erg mooi en feestdagen waardig uit, knap hoor.

tijm zei

Jee wat ontzettend mooi! Wat zal je zus blij zijn!!!
Ik ben toevallig gister net voor het eerts met dit patroon begonnen.

basje zei

dit is een zeer te waarderen cadeau, De glitters maken het wel feestelijk met de eindspurt van het jaar in zicht hard gewerkt hoor,

marcella zei

Marlies, na het breien is de shawl gespeold in wasverzachter en daarna opgespeld. daardoor zitten er ook van die "tandjes" langs de rand.

Wilma, breng ik je op (breirol-)ideeën?

Succes, Tijm.

Basje, ik had een deadline, het is een verlaat verjaardagscadeautje

marian'ne m zei

nieuwe uitdaging, de moebius !!

Ria zei

Ja, de moebius vind ik ook erg mooi.Ik heb bij drops naar het patroon gekeken, maar ik kom er nog niet uit.

froukje zei

idd een prachtig patroon, en met dat garen: heel erg mooi geworden!!!!

marcella zei

Froukje, ik vraag me af hoe dit (of een dergelijk patroon) met Rowan wol wordt in de möbius shawl, denk jij dat dat mooi wordt?

Marianne alias Libracat zei

Dat ziet er echt wel sjiek uit! Wat knap gedaan! Ik zal mijn HzG ook eens te voorschijn gaan halen of ik het 'snap'. Het is echt jaren geleden dat ik ajour heb gebreid.

yvonnep zei

Marcella, je sjaal is beeld- en beeldschoon en ik ga het ding voor de vijfde keer uithalen in de kerstvakantie. Yes! Ik vind het namelijk rotgaren om mee te breien, een lastig patroon. Maar het garen is te duur om het zo aan de kant te leggen. Kreun.

Hester zei

Wat een mooie sjaal, ik ben pas weer begonnen met breien, samper M , maar zo een sjaal zie ik ook wel zitten. Wat een mooi dun garen. Waar is het te koop? Hier in de omgeving vind je bijna geen breigarens meer.

Hester zei

Wat een mooie sjaal, ik ben pas weer begonnen met breien, samper M , maar zo een sjaal zie ik ook wel zitten. Wat een mooi dun garen. Waar is het te koop? Hier in de omgeving vind je bijna geen breigarens meer.

marcella zei

hester, ik heb het bij

http://www.afstap.nl/breien/rowan.htm

gekocht. Op de website staat een kleurenkaart van de Rowan Kidsilk haze en kidsilk night wol. Als je even googelt vind je vast wel meer (web-)winkels waar je het kunt kopen.

Annette-p zei

Prachtig!!
De shawl had ik al in verschillende versies gezien, maar deze is echt heel erg feestelijk!!

lieke zei

wow, die is wel heel erg mooi en feestelijk. Mag ik je zus zijn?

marcella zei

Lieke, wat een lieve reactie! je bent meer van (schoon-)dochterleeftijd. Eigenlijk ben je precies zo oud als het vriendinnetje van zoonlief ;) Ik ga haar in de kerstvakantie leren breien, maar jij kunt het al, jouw oranje truitje vind ik beeldschoon en het staat je prachtig!

liesje zei

schoondochter leren breien....haha...ik heb haar eerste stuk werk mogen zien....lol...
er ligt een hoop werk voor je klaar. Zij was trouwens van mening dat jij haar beiwerk ging afmaken...denk dat er nog even wat beter gecommuniceerd moet worden....kus van je liesje

marcella zei

ha kind! wil jij ook leren breien? of maken we samen de Jarre-quilt eindelijk eens af? mooi werkje voor de kerst! ( terwijl je "schoonzusje" breit ;)
xje terug

annette-h zei

Hij is mooi geworden! En zo snel.
Dit zou trouwens ook echt een shawl voor mijn zusje zijn!

Anny zei

Wat is de sjaal mooi geworden! Dat glimmertje geeft net een beetje extra.

liesje zei

neehoor, breien ga ik niet ook nog leren. ben nu weer druk met sieraden...vrijdag een nichtje jarig die vast wel iets moois wil krijgen. en verder ben ik nog steeds aan het borduren. quilt afmaken lijkt me een prima plan...ik neem mijn borduursel ook mee. en natuurlijk heeeel veeeel spelletjes en kadootjes..kus liesje

Berthi zei

Weer zo'n mooie shawl. Ik heb nog niet eerder een patroon uit HzG gezien dat zo veelvuldig gemaakt is.
Complimenten voor Carla!!