woensdag 6 december 2006

Creabea's

Sinterklaas is met een grote boog langs gelopen, ik denk dat ik niet lief genoeg was.
Vandaag de laatste hand gelegd aan mijn cadeautje voor de quiltgroep; ieder jaar doen  we een pakjesavond in december. Er zijn twee regels:  het moet een zelfgemaakt cadeautje zijn en er mag niet meer dan een euro of vijf aan worden uitgegeven.
Omdat er quiltsters uit de groep meelezen kan ik nu nog  niets laten zien. Morgenavond zitten we met z'n  achttienen  rond de tafel, in het midden een enorme stapel cadeautjes, stuk voor stuk bijzonder of fraai ingepakt.
We verdelen de buit en daarna gaan we dobbelen waardoor je steeds je pakketje moet ruilen met iemand anders. Er worden begerige blikken gewisseld om juist dat ene pakje; er is er altijd eentje bij dat net iets groter is, of net iets mooier ingepakt of met een opvallend strikje en die wil iedereen dan hebben. Ik ben benieuwd wat morgen de favoriet zal zijn ;)
Na een afgesproken aantal ronden dobbelen mogen we uitpakken en genieten van elkaars cadeau's. Daarna begint het raden wie wat heeft gemaakt, want ook dat hoort erbij.
Twee jaar geleden kreeg ik dit: een  doosje met een mini-quiltje op het deksel en daarin een opschrijfboekje dat met kraaltjes is vol geborduurd. Het doosje met inhoud is gemaakt door Anny, die hier ook weleens een berichtje achterlaat.
Voordat het zover is ga ik eerst nog met de borduurgroep aan de slag; we hebben na onze Franse Sampler weer nieuwe plannen en daarover vertel ik later. Wat ik al wel kwijt wil is dat we weer een gezamenlijk merklap-project gaan beginnen.
Ondertussen borduur ik iedere dag een stukje verder aan mijn Pointe de Saxe lapje. Ik ben al bijna zover dat ik aan de tweede fase kan gaan beginnen. Binnenkort maak ik wel weer eens een fotootje van het lapje. Wat ook stukje bij beetje vordert is mijn breirol. We zijn nu bij patroontje twintig van Sampler M; ik heb dit patroontje al eerder gebreid omdat het ook op mijn oude breirol voorkomt. Dat wil niet zeggen dat ik nu niets brei:  ik heb voor deze week een soortgelijk steekje uitgekozen, ook uit mijn eigen breirol en ook nog een heel leuk steekje met gaatjes, eveneens van een antieke breirol overgenomen.  Ik heb nu 48 patroontjes gebreid en ik schat in ( aan de overgebleven hoeveelheid katoen van  mijn bolletje te zien) dat de rol nu een meter of drie lang is.
Ook van mijn breirol zal ik binnenkort weer eens wat foto's  laten zien. 

12 opmerkingen:

yvon zei

Hoi Marcella,
Wat jammer nou dat je geen leuke foto op je weblog zet, dan kon ik vast een beetje voorproeven. Het wordt vast weer gezellig, tot vanavond. Wat was dat boekje van Anny toch ontzettend leuk. Baaidewee ik heb ook nog nooit jou prachtige borduurwerkje mogen ontvangen.
groetjes Yvon.

Lous :o)) zei

Heel veel plezier Marcella en ben benieuwd wat het geworden is???????

tijm zei

Laat ons weten wat je gekregen hebt en wat je gemaakt hebt! Ik ben nieuwschierig!!
Veelplezier

lieke zei

wat een ontzettend leuk idee zeg. lijkt me echt super gezellig. Veel plezier en laat je even weten wat je gekregen hebt?

marian'ne m zei

Leuk idee, en deze cadeautjes zijn ook leuk.
Veel plezier !!!

Fijn, dat je lekker hebt kunnen handwerken.
Ben ook benieuwd naar je nieuwe borduur projekt.

Bert(ie) zei

ik lees en zie hier weer allerlei inspirerende dingen. Veel plezier op de pakjesavond!

Tineke zei

Hoi Marcella,

Jammer maar helaas. Ik kan er vanavond niet bij zijn, zoals je weet. Zit nog steeds in verweggistan zoals de kinderen Egypte steevast noemen.
Ik hoor en lees wel hoe het geweest is. Heel veel plezier. Hier loopt alles door elkaar. Wij hebben van de week sinterklaas gevierd met de Egyptenaren. Ik loop nog steeds in een bloesje zo lekker is het weer hier nog , de dames hier dragen 's avonds al weer de bontjas (met motteballenlucht). Er staan overal plastic kerstbomen met knalkleurige slingers en flikkerende lichtjes. Niet alleen binnen maar ook buiten in de zon (en dat in een land waar meer dan 90 % moslim is). Jingle bells kan ik ondertussen niet meer hooooren en om de boel compleet te maken is ook net het aardbeien en aspergeseizoen weer begonnen. Tel daarbij op 17 miljoen Cairenen die wonen en werken op een oppervlakte zo groot als de provincie Utrecht en je snapt vanzelf wel hoe een chaos het hier is. Wel heel leuk hoor, en zeker noooit saai. Nogmaals, een hele fijne avond. Tineke.

Gerrie v.W.-v.N. zei

En we blijven zoooooo nieuwsgierig ! ! !

Heel spannend . . . . .

En wat heb je weer fijn veel borduur- en andere creatieve plannen .

Wel fijn dat we mogen meegenieten .

wilma :o) zei

Klinkt goed al die mooie plannen!!
Ben benieuwd wat je hebt gemaakt en wat jij dan weer hebt gekregen. Leuk!! Ben benieuwd naar jou breirol!!

Mary zei

veel plezier vanavond !!!!!!!!!!!!

yvonnep zei

Wat een leuke manier van elkaar cadeautjes geven... en wat is het weer om allemaal mooie dingen te maken en warme woorden tegen elkaar te zeggen...

Berthi zei

Wat een leuk initiatief! En gezellig zal het zeker zijn.
Spannend wat je dit jaar zult dobbelen!