Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 31 december 2006

Finale

Gisteravond zijn wij met onze kinderen en partners thuisgekomen van onze vakantie in Frankrijk. Zalig gegeten, veel spelletjes gedaan, overal heen geweest, van alles en nog wat beleefd, lieve en mooie kerstcadeautjes gegeven en gekregen en ik heb zelfs nog wat handwerk-dingetjes geshopt; kort gezegd: het was een top-vakantie.
vandaag gaan we weer verder met het "gewone" leven: was een zit al in de droger en was twee draait in de machine. Het oliebollenbakken definitief geschrapt bij gebrek aan voldoende olie, geeft niks, ik doe wel iets anders met de appels, rozijnen, bigaraux en sukade; het wordt vast lekker!
Het levert me in ieder geval onverwacht wat extra tijd op die ik kan gebruiken om terug te kijken op mijn handwerkjaar. Eerlijk gezegd viel het me mee; ik had qua gezondheid niet echt een jubel-jaar en daarom had ik zelf het idee dat ik ook "niets had gedaan".
Voor mij was deze terugblik dus nuttig en ik hoop voor jullie dat het ook fraai is.

In Chronologische volgorde komt het ongeveer hier op neer:
Een replica merklap uit Marken, hier en daar aangevuld met eigen motiefjes, inmiddels  ingelijst
Drie blokken van mijn Baltimore applicatie quilt klaar
Candlewicking werkstukje van een korte cursus afgemaakt en voorzien van een mooi randje
Blokjes van een kleine quilt aangevuld en het midden van de top aan elkaar gezet.
Niet op de foto: ringenkussentje en zijden tasje voor de bruiloft van dochterlief in maart
Quakersampler, internetproject in 6 delen
Marquoirstory project afgerond en ingelijst.
Scissorfobje
Mijn eerste gebreide wanten (wat waren ze lekker warm in Frankrijk toen het vroor)
Sampler M, onze wekelijkse breiles van Carla M
3 Redwork kaarten, art postal en verzonden in juni
2 mini rode schoollapjes voor mijn Souvenir de ma Jeunesse
De inmiddels beroemde HzG shawl, de blauwe voor mezelf, een zwarte voor mijn zus
Point de Saxe werkstukje voor mijn souvenir
Candlewicking lapje voor mijn souvenir
Redworklapje voor mijn souvenir
Nuttig en fraai speld, geborduurd.  Gedragen op de SnB-dag in november
Speldenkussentje, genaaid met de hand op  1e kerstdag in Frankrijk.
Voor  betere foto's en het verhaal  achter het handwerk verwijs ik je naar de vele logjes van 2006.
Wat ik zeker wil afmaken in 2007 is een quiltje dat ik samen met Elise heb gemaakt voor haar lief. Verder wil ik ook graag het blokken-samplertje afmaken en een paar Baltimore blokken erbij zou ook heel fijn zijn. Er liggen nog meer Ufo's maar ik wil dit lijstje graag wat beknopt houden ;)
Nieuwe plannen zijn o.a. het in elkaar zetten van een gedeelte van mijn Souvenir de ma Jeunesse in wording en een nieuw merklap project waar  mijn borduurgroep mee is gestart. Ook wil ik weer eens aan een nieuw quiltje beginnen. Ongetwijfeld borrelen er in de loop van het jaar weer allerlei nieuwe plannetjes in me op en komt er weer van alles langs waar ik ook aan wil beginnen.
Bij thuiskomst lag de mat vol kaarten en allerlei andere plezierige post. Ook was ik erg blij met alle aardige en hartverwarmende reacties en wensen van jullie op mijn laatste log. Bedankt allemaal,ik vond het reuze lief en heb het zeer gewaardeerd!
Maak er een fijne avond van, geniet van de laatste uurtjes van 2006 en ik hoop jullie allemaal in 2007 weer te zien, hier op mijn log, elders op internet maar het liefst in het "echte leven".
(afgesproken Yvonne-p ?)

16 opmerkingen:

yvonnep zei

Afgesproken Marcella! Waarom zit ik nu met een grote grijns? Het vuurwerk knalt ons hier al om de oren...goeie roetsj en begin 2007 met je dierbaren op een fijne manier. (En het is toch altijd fijn in Frankrijk?:-)

Marlies zei

Nou nou je hebt wel een schouderklopje verdient Marcella , voor al de werkstukken die je gemaakt hebt!!!!! Mooie dingen zijn er bij , ik heb nog steeds die mooie merklappen op mijn netvlies staan , en het verhaal achter nr 12 , zo lief vond ik dat!
Lekker zo'n fijne vakantie , kun je weer een poos op teren he!
Reken maar dat ik er volgend jaar ook weer graag bij wil zijn om te komen "loeren" naar allen mooie dingen!
Fijne avond verder en alle goeds voor jou en allen die je lief zijn!
Marlies

mm zei

Ik had al een vermoeden maar heb (verstandig) mijn mond gehouden.
Wat heerlijk klinkt dat en wat een mooi resultaat van een jaar handwerken zie ik hier, schitterend.

Jij en degene die je lief zijn een voorspoedig 2007, en voor jou weer met veel fijne handwerkresultaten !!!

mm zei

Ik had al een vermoeden maar heb (verstandig) mijn mond gehouden.
Wat heerlijk klinkt dat en wat een mooi resultaat van een jaar handwerken zie ik hier, schitterend.

Jij en degene die je lief zijn een voorspoedig 2007, en voor jou weer met veel fijne handwerkresultaten !!!

Mary zei

lekker zo'n fijne vakantie !!! en wat goed om alles zo op een rijtje te zetten...... wat zijn we dan toch allemaal productief !!!!! ik geloof dat ik voor mezelf ook nog een lijstje maak ......... maar dan geloof ik toch ook maar een lijstje van de Ufo's ... ach, vervelen doen we ons niet in ieder geval ! Marcella, veel geluk en gezondheid in 2007 vou jou en je naasten !!

Tijm zei

Wat een indrukwekkende lijst van al je producten!!! Dat doe ik je niet na. Je kunt met recht terug kijken op een zeer nuttig en fraai jaar.
Ik wens jou en je dierbaren voor komend jaar veel gezondheid, geluk en gezelligheid.

lieke zei

zo, een flinke lijst van wat je allemaal afgemaakt hebt. Leuk hoor. Ik wens je een goed en creatief, maar vooral ook gezond 2007 toe.

Berthi zei

Jij hebt enorm veel gedaan het afgelopen jaar, Marcella!! Complimenten.
We kijken met veel genoegen uit naar het nieuwe jaar en wie weet wat voor leuke ideetjes er allemaal ontstaan!
Een geweldig creatief en gezond 2007 gewenst!!

basje zei

wat een lange lijst met geproduceerde handwerken Indruk heeft het wel op me gemaakt. Ok voor jou en je ,aanhang, alles wat gewensd kan worden voor 2007. Heb ajb veel inspiratie en blijf het zo leuk doorgeven Ik genietervan

Ria zei

Marcella ik wil jou een heel fijn, goed,gezond en vooral handwerkend jaar wensen.En ik ben reuze benieuwd naar je nieuwe borduurproject.

annette-h zei

Indruk wekkende foto hoor Marcella. Het geeft mij in ieder geval inspiratie voor 2007! En voor jou wens ik in 2007 alle goeds toe met heel veel handwerkjes en gezondheid!

Wilma :o) zei

Mooi om alles zo op een rijtje te zien!!
Wat een goed jaar is het op handwerk gebied geweest....op naar een goed 2007!!
:o))

annette-p zei

Dat geeft een goed gevoel: zoveel mooie werksukken AF!!
Ook voor het komende jaar wens ik je veel creativiteit en inspiratie om meer mooie handwerken te maken.

Paulie zei

Leuk Marcella dat we mee mogen genieten van alles wat je hebt gedaan. Zelf heb ik het niet gedaan en niet het gevoel zoveel gepressteerd te hebben dit afgelopen jaar. Mischien moet ik ook eens een lijstje maken of een schriftje voor dit goede doel aanschaffen. Ik vindt het een heel goed idee.

marcella zei

@Paulie, vanuit diezelfde gedachte heb ik e.e.a. in 2005 al eens op een rij gezet. De jaren daarvoor maakte ik vrij veel grote quilts, dan weet je wat je zoal gedaan hebt. Nu ik met allerlei kleinere dingen tegelijk bezig ben heb ik dat gevoel weinig gedaan te hebben wat meer. Zo alles bij elkaar gelegd beviel het me best en dat geeft me nu ook extra energie om oude -dus minder interessante- dingen op te pakken en af te maken. Ik ben lekker aan het prutsen aan baltimore blok 4!
Maak lekker een lijstje voor je zelf en wil je een foto met je verhaal hier op mijn log zetten dan hoor ik het wel, je bent welkom. ( geldt ook voor andere lijstenmakers hoor ;)

Paulie zei

Ga door zo , heel goed.