Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 17 december 2006

Zoveel moeite.....

.....voor een gaatje in je breiwerk..
In mijn logje van elf december liet ik mijn breirol zien. Ik schreef o.a. dit: "Daarom heb ik maar wat "eigen" verzinsels toegevoegd zoals het leuke gaatje van het vijfde patroontje van boven. Ik zag het bij een andere antieke breirol en ik heb lekker zitten prutsen om het patroontje net zo te krijgen als daar".
Groot was dan ook mijn verrassing toen vrijdag het lang verwachte patroontje 21 van Sampler M  een variatie op dat zelfde leuke gaatjes patroon bleek te zijn.
ik heb een wat gedetailleerder fotootje gemaakt van mijn "eigen" gaatjes.

Het verschil met de gaatjes van  Carla's Sampler is dat bij haar de gaatjes groter zijn. Zij gebruikt ook een hele andere methode om die gaatjes te krijgen. Ik ga nu proberen of er ook andere manieren zijn om de grotere gaatjes te krijgen met een eenvoudiger manier van breien. Of me dat lukt ?
....wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

Berthi zei

Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken.
Jij bent een echte doorzetter!

marian'ne m zei

O, ik wacht nog even af, want het leek mij een heel gepruts.
(psst ik vind het nog steeds niet zo heel leuk meer hoor dat breien), gaat te moeizaam, maar ik maak hem wel af !!!