Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 21 november 2006

Willemien


Al eerder schreef ik een logje over Willemien Bruigom Six, wie het nog eens terug wil lezen kan het vinden op drie augustus 2006.
Een paar jaar geleden zag ik een vraag van een mij onbekende quiltster ergens op het wereld wijde web over deze Willemien. Omdat ik kort daarvoor in Waalre foto's had gemaakt van een flink aantal quilts van Willemien Bruigom-Six bood ik aan om deze mevrouw, Tedda,  mijn foto's te sturen.  Ook zij is erg gecharmeerd van het werk van mevrouw Bruigom en ze vertelde me dat ze zelfs een echte "Willemien" in haar bezit heeft.
Tot zover ons korte internet contact
Nu twee jaar later kreeg ik een mailtje van Tedda met een uitnodiging voor een quilttentoonstelling van haar quiltgroep. Tedda heeft zelf een quilt gemaakt op de manier van mevrouw Bruigom en naar ik hoop, is deze straks ook op de tentoonstelling te zien.
Voor wie zin en tijd heeft om de tentoonstelling te bezoeken geef ik hier de link door waar je meer informatie kunt vinden over locatie en openingstijden.

                  
Ik wens Hilly, Berty, Tedda, Antoinette en Stella  heel veel succes en misschien tot ziens.

16 opmerkingen:

basje zei

vrolijke quilt, Ik kan er niet naar toe, maar alle succes voor de quiltgroep

marian'ne m zei

Wat grappig dat poppetje , ze is druk aan het HH, (psst ik niet).
Van wie is dit plaatje, van Willemien of Tedda!?

marcella zei

(ik wel ;) )Ik weet niet van wie dit quiltje is, als je op de link klikt zie je nog drie andere stoffen dames die nuttig werk verrichten. daar heb ik dit plaatje ook vandaan.
( psst wat doe je dan wèl?)

marian'ne m zei

O misschien krijg ik dan wel inspiratie !!
Een paar mutsjes gemaakt en wat post verstuurd, en denken aan alles wat ik wil en wat ik moet !!!
En jij ???

Marlies zei

Wat leuk , zou ook een leuke Sara zijn!!! Lief snoetje heeft ze!
Marlies

tijm zei

Zoleuk dat ik nu wet welkgezicht en persoon schuil gaat achter deze blog. Groetjes aan Basje!

marcella zei

Marianne, eerst deed ik het HH en daarna moest ik naar de HH (voor een griepprikje) snap je 't nog?

Goed idee Marlies, het patroon staat in een oude Quiltmania van een paar jaar geleden.

Tijm, dat vind ik nou ook! als ik jullie blogs nu lees zie ik jullie ook voor me.

Lous :o)) zei

De lokatie ziet er zo mooi uit, ..... als de tentoonstelling ook zo mooi is , is het zeker de moeite waard.

basje zei

het viertal is zeer HH ingesteld Z[e zijn erg leuk Veel succes daar mee, § Tijm ik wilde je mailen op je log , maar dat lukt niet , dus dan maar via via

yvonnep zei

Ik mag eerlijk zijn, he, Marcella...? Nee, dit is niet mijn soort quilts. Het doet me denken aan naïeve schilderkunst en dat is qua beeld ook heel vaak niet mijn kunst, maar wel qua kleur. Het grappige is dat dit hier ook het geval is. De kleuren vind ik wel leuk (niet stunning, dat kunnen ze bij naïeve kunst wel zijn). Sorry, ben wat lang van stof.

marcella zei

natuurlijk mag je eerlijk zijn, yvonnep, wat dacht je nou? en je hebt er nog een verhaal bij ook, prima!

Wilma :-) zei

Heel geinig.....
Het is nou niet iets wat ik gelijk wil maken maar het ziet er leuk uit!!
:-)))

Berthi zei

Het ziet er geinig uit, maar niet direct mijn quilt!

Ben het met Tijm eens.... als ik nu een reactie op een blog plaats zie ik de persoon voor me! Erg leuk!

ineke zei

Leuk, Marcella, en ik ga proberen om die tentoonstelling in Hoenzadriel bij mijn al overvolle dagje Woudrichem, Leerdam, Nieuwpoort te proppen. Vroeg starten dan maar.

marcella zei

Leuk dagje wordt dat, Ineke! kom je vertellen hoe 't was?

ineke zei

Doe ik!
Maandag heb ik bee in Amersfoort en ik probeer een paar quiltvriendinnen mee te krijgen, is gezelliger dan solo op pad. Je hoort nog van me (sprak ze dreigend ;))