Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 31 mei 2013

Hoe gaat het nu verder met...

Hoe gaat het nu verder met Sjaan? Wel, Jane arriveerde woensdagmiddag laat in een werkelijk enorme doos, eenzaam op de bodem met een briefje op haar buik. Erg leuk als herinnering, dat kaartje, ik had er in Nantes al een foto van gemaakt, tenslotte is dat toch één van de bewijzen dat je 'hing' :) Behalve de lang verwachte quilt kwamen er ook andere dingen het huis in: een mooie lap oud linnen ( die moet ik nog even flink onderhanden nemen in een sopje) een mooi stukje oude tule, een prachtig boekje en wat dacht je van dit oefenstukje naaldkant? Ik heb het opgerold, zelfs de naald hangt er roestig en wel nog aan een draadje te bungelen. En hoe ging het verder met de Oud Goed Quilt? Natuurlijk kwam hij niet af. Het scheelde overigens niet heel veel, alleen aan de bovenrand moet nog gequilt, linksboven is er al een klein deel van gedaan. Ik heb hem toch meegenomen woensdagavond naar de cursistenavond. De komende week ga ik er mee verder en denk alvast na over de bies en de verdere afwerking. Geheel overwacht rolde er gisteren nog iets op de mat. Een jubileumcadeau van Merkwaardig, de merklapvereniging waar ik lid van ben. Het is een doorlopende agenda die er werkelijk schitterend uit ziet. kijk maar eens hoe mooi en inspirerend dit is. Ik kocht in 2011 ook zo'n doorlopende agenda van de hand van Fabienne Bassang, een bij kenners zeer bekende borduurster uit de Elzas. Die agenda schrijf ik sinds de aankoop vol met al mijn handwerkgebeurtenissen: mijn Dear Jane in Nantes, een workshop of cursus die ik volg, een aankoop op ebay, een ontmoeting met een handwerkvriendin en dan nu ook de ontvangst van deze prachtige borduuragenda. Ik zet bij alle gebeurtenissen ook het jaartal. Ik hoop op den duur alle dagen van het jaar een keer gevuld te hebben met een handwerk-activiteit. Misschien is dit een leuk idee voor de ontvangers van de Merkwaardig agenda?

9 opmerkingen:

Annelies zei

Fijn dat je Dear Jane weer terug is. Ik was erg blij toen de mijne arriveerde.
Ik was ontzettend verrast door de mooie agenda.

Anoniem zei

Je zult wel blij zijn dat je DJ terug is.Wat een mooie kleedjes,sokjes,enz laat je zien.Dat boekje is toch engels borduurwerk,maar dan in het duits?
Succes met je Oud Goedquilt-het wordt echt mooi!
goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Anny zei

Leuk idee van die agenda Sommige mensen gebruiken ook kleine kaartsysteemkaartjes 1 voor elke dag van het jaar. Maar je oud-goedquilt is best al ver. Die komt vast en zeker snel af. Gezellig weekend. Anny.

Jeanny zei

Leuke aanwinsten!
Erg leuk idee van jou voor de Merkwaardig agenda. Hij is mooi hè!
Fijn weekend

Lida zei

Fijn, ook jouw Dear Jane weer goed terug op het honk en nu de laatste loodjes aan je oud goed, wat wordt hij schitterend! Groetjes
Lida

Groeten uit Gauchin zei

Ook hier in Frankrijk ontving ik vandaag de prachtig vormgegeven agenda van Merkwaardig. Wat een leuke verrassing. En wat een leuk idee krijg ik van jou voor het gebruik. Dank!

GRANNY'S HOUSE zei

Heerlijk dat je Jane weer binnen is, je moet er toch niet aan denken dat hij zoekt raakt.
En wat is er weer veel moois bij jou binnen gekomen.

Groetjes
Ines

Chris zei

Dus jouw Sjaantje is ook weer veilig terug in haar nestje! Fijn idee, voor haar maar vooral voor jou natuurlijk.
Mooie spullejtes allemaal Marcella.
Dat door quilten is ook een heel project hoor, daar gaat zóveel tijd in zitten. Maar je bent er toch bijna! Heel fijn weekend.

basje zei

wat een super mooie quilt wordt OUD GOED, Knap van je , het idee mat de agenda, gewoon super en het nalezen is ook altijd weer spannend denk ik, nooie agenda Basje