Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 19 mei 2013

Oud Goed, de deadline

Het is natuurlijk niet zo heel slim om jezelf in tijd te beperken als die tijd te kort is om je einddoel te halen. Toch ga ik een poging wagen. Ik heb nog tien dagen en dan zou ik mijn Oud goed quilt graag willen laten zien op een cursistenavond waar uitsluitend quiltsters komen. Nu quilt ik al een aantal jaren niet meer, dus ik sta al flink wat jaartjes met lege handen daar. En dat terwijl ik zo veel mooie borduurwerkjes kan laten zien ;) Mijn laatste Oud Goed update dateert van half januari dit jaar, je kunt dat hier nog eens bekijken. Daarna gebeurde er lange tijd niets. Inmiddels ben ik in de afgelopen drie dagen weer wat verder gekomen. Het deeltje met de halsafwerking is nu klaar. Ook aan de onderzijde van het halsje: Daarnaast was een groter vlak wat ik als volgt heb doorgequilt: Hier loopt het quiltwerk niet over het miniatuur sloopje. Er is eerst gequilt en daarna is het sloopje met kleine steekjes op het quiltwerk vastgezet. Hiermee is de gehele onderrand van de quilt nu gequilt en dat is ongeveer een kwart van het totale opppervlak. Er is nog een hoop quiltwerk te doen dus. Boven die eerste quiltwerkrand ben ik aan de linkerkant met de volgende fase begonnen. Gisteren en vandaag heb ik daar hard aan gewerkt. Hier gebruikte ik het zelfde veermotief als rechtsonder maar dan anders neergelegd. Bij het fotograferen zag ik dat ik rechts, onder het doosje nog een 'lijntje' vergeten ben... Het miniatuur hemdfragmentje kan naar boven geklapt worden en wordt straks met een knoopje gesloten Het volgende quilt-onderdeel gaat meerdere 'blokken' tegelijk bedekken. Of ik het op tijd ga halen? Ik denk het niet, maar dat is niet zo erg toch?

13 opmerkingen:

Monica zei

Wow, oh Marcella, wat wordt dit schitterend! Bij mij ligt het projectje 'oud goed' nog heel stilletjes te wachten op betere tijden. Ik heb er lang geen tijd voor gehad, maar optimistisch als ik ben hoop er binnenkort toch 'iets' aan te gaan doen. Eigenlijk zou ik, net als jij een deadline moeten stellen, al haal je dat niet, er staat dan wel die bekende stok...
Succes met de laatste loodjes

Carin Wijnand zei

Prachtig geheel en al haal je jouw deadline niet, denk niet dat dat erg is ;)

Guusje, zei

O wat wordt dit mooi en wat kun jij mooi quilten. Wat goed dat w hem eerst af wil maken.

Lida zei

Het wordt schitterend en wat sluit het quiltwerk mooi aan bij de oude stukjes.
Groetjes
Lida

GRANNY'S HOUSE zei

Voor iemand die heel lang niet gequilt heeft, ziet het er fantastisch uit, petje af !!!

Groetjes
Ines

Corina zei

Dit wordt wel heel erg mooi! En het voordeel met een zelfgestelde deadline is dat er geen sancties volgen als het niet lukt. ;-)

Chris zei

Nou, je bent het quilten niet verleerd hoor! Prachtig!!

Gerard zei

Dit wordt weer een prachtig werkstuk. Hoe je het redt om de deadline te halen is mij een raadsel, want als ik met de hand quilt, dan duurt dat wel een jaar... Succes!

marcella zei

@Corina, zo had ik het nog niet bekeken :) Er volgen inderdaad geen sancties, de dag er na ga ik gewoon weer borduren :)

@Chris, dag een was wel even wennen hoor, maar ik heb in het verleden zoveel gequilt dat het na enig oefenen weer 'in mijn vingers' zit.

@ Gerard, het is voor mij ook een raadsel hoor, maar wel leuk om tegen alle verwachtingen, ook de mijne, toch een poging te wagen.

Anne zei

Vol bewondering naar het werk gekeken. Ik ben zo benieuwd welke stof voor de achtergrond van alle oude handwerken is gebruikt. Is het linnen? Maar zo te zien heeft het een zachte glans. In ieder geval is het enig om zo deelgenoot van dit
werkstuk te zijn.

marcella zei

@Anne, de achtergrondstof is voornamelijk oud linnen. De schoolhandwerkjes katoen. Er zit ook een linnen damast bij en daar zie je met name erg veel glans op de stof. Er is geen nieuwe stof gebruikt, alleen de achterkant is een nieuwe katoenen quiltstof.

Jeanny zei

Dit is weer een kunstwerk aan het worden!!!
Fijn weekend

marijna zei

Dit is een kunstwerk aan het worden! heb je dit zelf bedacht om het op deze manier te maken? Heellll bijzonder.