Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 24 mei 2013

Oud Goed, de deadline II

Tsja, hoe gaat het nu met de Oud goed quilt en in het bijzonder met de deadline? Ik ben nog lang niet aan het zingen: "we zijn er bijna", nog láng niet, maar er is wel weer het een en ander bijgekomen aan quiltsteekjes. Een flinke krans die over vier blokken heen gaat heb ik in de afgelopen dagen onderhanden gehad. Daarbij werd ik flink tegengewerkt door 'de buitenwereld'. Langdurige telefoongesprekken, bezoekjes, een dagje met de souvenirgroep (dat was erg leuk!), dingen die geregeld moesten worden, enge dingen in het nieuws die mijn aandacht afleidden, een lunchje hier en een lunchje daar... Eigenlijk is het een wonder dat er nog iets uit mijn handen kwam. Uit de bovenrand van de krans piept een mooi oud monogrammetje en links daarvan zie je ook nog een klein stukje van de krans. Hier heb ik, om zoveel mogelijk het borduurwerk in rood en de met inkt geschreven naam van de jeugdige maakster te sparen wat voorzichtiger gequilt. Een beetje zuinig, dat wel, maar zo laat ik het meest zien van het prachtige schoolwerkstukje. Hier het tot nu toe grootste deel van de krans. Er naast komt straks nog zo'n groot stuk. Ik denk dat ik daar vanavond aan ga beginnen. Ik houd mijn vingers gekruist dat er niet weer een stoorzendertje op mijn pad komt. Fijn weekend allemaal

12 opmerkingen:

Chris zei

En het wordt toch mooi!! Word je niet tureluurs van dat lang achter elkaar prikken? Ik bewonder je hoor!

Anoniem zei

Ach wat is een deadline? Gelukkig voor de hobby een imaginaire datum. Het wordt weer prachtig Marcella.
Groetjes,
Anneke SK

Lida zei

Prachtig, wat wordt hij mooi! Groetjes en fijn weekend,
Lida

Anoniem zei

Geweldig mooi quiltwerk en zo mooi als je alles uitdenkt hoe en waar te quilten.
En de deadline maak je zelf en is toch niet erg om er wat over heen te gaan?
Succes en een goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

AnitaS zei

Het quiltwerk maakt hem zo mooi. Fijn weekend.

GRANNY'S HOUSE zei

Het is een plaatje in wording.

Groetjes
Ines

Jeanny zei

Dit wordt weer iets heel speciaals en mooi......!
Fijn weekend

Annelies zei

Hij wordt met iedere keer dat ik hem zie mooier !

Guusje, zei

Wat wordt dit mooi, prachtig zelfs. En wat bijzonder met de hand geschreven naam in inkt.

Gerard zei

Succes! En sterkte bij alle lunches, afleidinkjes en stoorzendertjes. Is het weer een medewerker of een stoorzender?

Annelein zei

Wat maak jij keurig kleine en gelijkmatige quiltsteekjes!!!

Marijke zei

Wat ziet het er allemaal schitterend uit, geweldig!
groetjes van Marijke