Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 15 mei 2013

Een hoesje

Van pure blijdschap dat mijn Huswif in het lijstje Af in 2013 geschreven mocht worden begon ik aan een heel klein tussendoor gevalletje voordat ik verder zou gaan met Het Grote Afmaak Werk. Het werd onderstaand dingetje. Leuk om even met een draadje goud in de weer te zijn en een zijden garen wat ik nog niet eerder gebruikte. Al frutselend voegde ik nog een klein stukje Cantille toe langs de rand en een paar nog kleinere stukjes Bouillion voor het kwastje. Het resultaat zie je hieronder. Mooi in kleur bij het mapje in Boutis wat ik vorig jaar maakte. En ook prachtig bij deze eerder gemaakte handwerkattribuutjes. Kennelijk houd ik erg van blauw :) Je vraagt je af wat er in het hoesje zit? Mijn draadsnijdertje van Clover. Het patroon was bedoeld voor een scissorsfobje maar al bordurend vond ik mijn draadsnijdertje er wel erg uitnodigend bij liggen. Het is erg handig, mijn nieuwe hoesje, kijk maar: zo raak ik mijn Clovertje niet kwijt. Het patroontje is een (oude) freebie van Thistle Threads. Volgende blog schrijf ik over het andere huswif en nu? nu ga ik verder quilten aan mijn Oud Goed quilt. tot later

12 opmerkingen:

Chris zei

Marcella wat maak je toch altijd een bijzondere en fijne dingen en dingetjes. Dit is ook weer zo schattig.
Nu maar aan de Grote Sch... oh nee, Afmaak!

Anoniem zei

Wat een mooie verfijnde spulletjes allemaal. Jouw handwerktafel of naaimand/doos ziet er waarschijnlijk uit als die van een dame uit de Belle Epoque. Smullen.
Groetjes,
Anneke SK

Jeanny zei

En weer een super mooi logje om te lezen en al kwijlend de foto's te bekijken ;-))

Dientje zei

Dit ziet er ook prachtig uit. Vakwerk. Groet, Dientje

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een lieverdje is het en wat een mooi bedje voor je draadjesafsnijder.

Groetjes
Ines

Auckje van der Leij zei

Wederom ademloos zitten kijken naar het wonderschone gepriegel! Ik heb je foto's bewaard zodat ik ze kan vergroten. Dat klosjesgarentrekdoosje met die piepkleine roosjes blijft een trouvaille. Echt super mooi. Trouwens dat koordje met knopje voor je rolmetertje is prachtig. Nou kan ie wel weer Marcella! Nu word ik een beetje weeïg (? bestaat dat woord?) van al die complimenten maar het is ook zo mooi om te zien. Dank je wel, Auckje

Corina zei

Wat mooi!

Lida zei

Schattig en wat leuk zo'n tussendoortje en bruikbaar ook! Fijne dag
Lida

Gerard zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Gerard zei

Tussendoortjes, die er mogen zijn! Netjes, fijntjes en mooi! Ik sta er versteld van, hoeveel jij allemaal maakt in een betrekkelijk korte tijd. Mes compliments, comme toujours.

Anny zei

Oh, alweer zoveel moois!

Guusje, zei

Wat ontzettend mooi. En wat is je huswif prachtig geworden. Een echt kunstwerk.