Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 6 mei 2013

Housewife, hussif, huswif

What's in a name? In een zoektocht naar wat achtergrond informatie over het huswif kwam ik dit filmpje tegen. Hierbij de link. In het filmpje wordt een en ander verteld over de geschiedenis van het hussif en ook laat de spreker twee zelfgemaakte huswif's zien. Een daarvan is van zijn zoon, de ander gebruikt hij zelf. Het is erg leuk te zien wat je in een 'mannen'-huswif kunt tegenkomen. Zelf ben ik inmiddels vier maanden bezig met het maken van mijn huswif, maar ja ik ben vooral handwerkster en ook nog een vrouw. Logisch toch dat de mijne heel veel meer steekjes bevat dan de heren-variant ;) Het zou zo maar kunnen dat ik na afronding van dit huswif nog een kleintje maak op de manier die hier getoond wordt. Ik hoop dat jullie net zo van het filmpje genieten als ik. Ondertussen laat ik ook nog wat details zien van waar ik de afgelopen twee weken mee bezig ben geweest. Ik haakte een randje en 'knoopte' de drie lagen stof af met een siersteekje. Er kwam een sluiting met een ring van been. De onzichtbare stopjes kwamen klaar. Het was leuk om ook eens wit op wit door te stoppen, zoals het eigenlijk bedoeld is: ter versteviging van de stof en niet ter versiering. Ik vond het niet gemakkelijk, het is erg moeilijk te zien wat je doet dus je moet flink tellen om geen fouten te maken en hopen dat je op de goede 'regel' blijft . Het laatste deel van mijn huswif is in voorbereiding. Nog even en het vele werk is klaar. Dan zal ik het hele huswif hier laten zien en heel misschien mag ik ook nog een andere die in de huswif-groep gemaakt is laten zien. Dat is een heel bijzondere kan ik alvast verklappen. Nog even geduld...

17 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat heb je dat prachtig gedaan, die stoppen die vind ik zo mooi en dat dat moeilijk is dat geloof ik direkt nog een klein poosje dan ga ik ook aan mijn eigen huswif beginnen. Ik heb er heel veel zin in.

Marion zei

Ik zit nu al met open mond te kijken. Wat is dit prachtig en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

Lieve groetjes van Marion

Petra zei

mooi.. mooi .. mooi!!

Anny zei

Oh, wat is het toch mooi. Die wit op wit stopjes! zucht!

marijna zei

Wouwww, wat mooi! Ben benieuwd naar het eind resultaat!

Noor zei

wat mooi allemaal, ben benieuwd naar het eindresultaat.

Dientje zei

Hoi Marcella, het ziet er prachtig uit. Leuke ideen. Waar haal je de tijd vandaan. Die van mij schiet niet op. Komt wel. Groet,
Dientje

Jeanny zei

Wat een schitterend filmpje en wat die meneer allemaal uit dat piepkleine zakje toverde....!
Jouw huswif is nu al adembenemend mooi!
Lieve groet

Anoniem zei

Wat een leuk filmpje over die man met z'n huswif.
Die van jou wordt prachtig-schitterend die wit op wit stopjes!
succes met het laatste stukje.
groetjes,Truus uit Drenthe

Evelyne zei

Jou huswife ziet er nu al zo mooi uit.
Prachtige witte stopjes.
De afwerking met de ring vind ik ook prachtig gemaakt.
Het filmpje is erg leuk om te zien, een Huswife met echte mannen dingen.
Op naar het eindresultaat.
Leuk als je de andere Huswife ook mag laten zien.
Succes met de laatste steekjes.
groetjes, Evelyne

Corina zei

Heel mooi gedaan!

Anoniem zei

wat wordt het prachtig zeg!!! wat een werk en mooi die witte stopjes!!!
groetjes Hilly

Gerard zei

Wat een leuk filmpje over het huswif. Het is wel een hele simpele versie, dan is ons huswif veel luxer...Ik weet niet wat nou typisch een huswif is voor mannen met mannen dingetjes erin. Mijn huswif is te gebruiken bij het borduren en dat is dus ook van een man.
Van een Engelse vriendin hoorde ik al dat het in Kent hussif wordt genoemd en nu hoor ik dat ook housewife kan. Echt leuk allemaal.
Jouw huswif wordt prachtig, maar dat heb ik je al gezegd.

Chris zei

Enig dat filmpje! Zoiets zie je toch nooit. Praktisch hoor.
Die van jou wordt ontzettend mooi en fijntjes, net wat je zegt, eentje voor en door een vrouw!

BASJE zei

wat wordt dat allemaal weer mooi en nu ga ik even naar de film, Basje

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een leuk filmpje, ik heb het in Frankrijk bekeken en reageer nu even.
Geweldig om zo'n echte mannelijke huswif te zien en zo smoezelig ook.

Groetjes
Ines

Hester zei

Wat een mooi stuk handwerk, ik hoop hem ooit eens in het echt te zien.