zaterdag 16 maart 2013

Een nuttig dagje in Velp

Woensdag was ik te gast bij Inx-tenzo in Velp. Daar kwamen een zestien-tal makers van het Huswif bijeen voor een nuttig dagje onder leiding van Margreet Beemsterboer. Ik had op de heenreis een reis'maatje' dus onderweg werd er veel gepraat en bijgepraat. Bij binnenkomst kregen we koffie met lekkers en Huswiffers Monique en Hannie hadden als verrassing voor iedereen een prachtige badge gemaakt. Ik koos een blauwe, mooi bij mijn Huswif. Natuurlijk ga ik mijn badge bewaren als unieke herinnering aan deze leuke dag. Nog voor mijn koffie op was gingen de eerste tassen al open en al snel lag de tafel bezaaid met handwerk. Huswifonderdelen in allerlei soorten en maten. Het leuke van dit project is, dat iedereen zijn eigen ideeën invulling geeft in het ontwerp. Natuurlijk kun je gewoon het patroon volgen en dan heb je even goed een prachtig Huswifboek. Maar het ontwerp laat ook ruimte om zo hier en daar en steeds een stapje meer je eigen plan te maken en het boek naar eigen inzicht te maken. Een heel fijn geborduurd etui, gevuld met verfijnde handwerkgereedschapjes, een bron van ideeën, naast een exclusief ontwerp van een tas waar in de bodem zelfs nog ruimte was voor handwerkmaterialen en gereedschap. In de tas kan dan straks het Huswifboek een plaatsje krijgen. Het was een waar genoegen om te ontdekken wat ieders voorkeuren en kwaliteiten zijn, de borduursters, die veel en mooi borduurwerk laten zien in kruissteek, de 'handwerksters' die zich toeleggen op de afwerking met naaldkantjes en haakwerkjes, de knopenmaaksters, de miniatuur-handwerksters, de creatievelingen. Ieder Huswif was uniek en vertelde iets over de persoon die het maakt. Het zal duidelijk zijn dat nog niet alles af was, als je zoveel werk maakt van een project mag het ook best een beetje langer duren. Na de show and tell was het tijd voor een tweetal knoopjes die Margreet ons demonstreerde en die met de handout die we er bij kregen, thuis gemaakt kunnen worden. Daarna liet ik een speciaal voor deze dag gemaakte kloshouder zien die ik met een korte uitleg aan de deelnemers heb gepresenteerd. Al snel was tijd voor een heerlijke lunch Na de maaltijd was er een tweetal bijzondere gasten uit Rouveen. Het echtpaar Vos-Koobs kwam ons sajetknopen uit Rouveen demonstreren, meneer draaide de houtjes en mevrouw maakte daar knopen mee. hier zie je een kleine impressie van mijn knoopjes van het nuttige dagje. De onderste drie maakte ik zelf. De linker is een sajetknoopje maar dan van linnen gemaakt. De wijze lessen van mevrouw Vos-koobs hebben dus hun nut gehad ;) Al met al was het een heerlijke dag die behalve gezellig ook heel nuttig was. Mijn Huswif ziet er op dit moment ongeveer zo uit met in het midden de kloshouder annex speldenkussen in mijn eigen Huswif-kleurtjes. Het was een heerlijk dagje Margreet en Joke, we hebben allemaal genoten! en natuurlijk dank ik ook mijn beide 'chauffeurs' voor de gezelligheid en de rit.

22 opmerkingen:

Monica zei

Ooohhh, en aaaahhh, wat laat je veel schitterende dingen zien, en wat leuk dat je zo met z'n alleen met dit leuke project bezig bent. Het zien van andermans werk geeft altijd zo'n inspiratie. Jouw kloshouder annex speldenkussen vind ik ook zo'n leuke uitvinding. Ik zou er nog aan moeten beginnen, maar er ligt nog een ander 'stapeltje' werk te wachten :)
Het wordt in ieder geval super leuk, succes!

Anoniem zei

Wat een mooi en leuk project is dit! 'kHeb al zoveel wat gedaan moet worden,maar dit lijkt me zo mooi.
Wat zullen jullie elkaar veel geinspireerd hebben en wat geweldig om al dat moois van elkaar te zien.
Je kloshouder is ook zo leuk en handig.
Veel succes met je Huswif en een goed weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

petrashandwerken ..steekje voor steekje zei

prachtige plaatjes en een LEUK verslagje.. écht genieten :-) !!

Jeanny zei

Mooie , fraaie huswifs in wording !

GRANNY'S HOUSE zei

Wat mooi allemaal, en wat moet het leuk zijn om dat met mede huswifs te doen. Dat moet wel een dag met een gouden randje geweest zijn.

Groetjes
Ines

GRANNY'S HOUSE zei

Wat mooi allemaal, en wat moet het leuk zijn om dat met mede huswifs te doen. Dat moet wel een dag met een gouden randje geweest zijn.

Groetjes
Ines

Noor zei

wat leuk om de verschillende huswifs t zien. Kan me voorstellen dat het een dag van inpiratie is geweest. Was het echtpaar uit Rouveen ook degene die in Roermond aanwezig was? Leuk om dat ook eens te doen.
Fijn weekend, Noor

ireneinhetatelier zei

Ik zit hier wel heeeel nieuwsgierig naar te kijken. Inheb zelf ook best veel oude materialen liggen. Dit is er een erg leuk werkstuk voor! Zal ik?
Vanavond eerst de dingen eens bij elkaar leggen!

AnitaS zei

Wat een leuke dag heb je gehad. Het worden heele mooie werkstukken.

Chris zei

Nou, dat was zeker een nuttig, maar ook een heel leuk dagje! Wat een prachtige werkjes allemaal. Het is ook leuk om te zien hoe en wat anderen maken.
Wat apart, die knopen! Dat heb ik nog nooit gezien. Wat is er toch ontzettend veel leuks op handwerkgebied.
Ik vind jouw klosjeshouder ook zo enig. Fijn weekend Marcella.

Ik ben Esther zei

Geweldig dat je een verslag en foto's hebt gemaakt van de huswif dag.Ik doe ook mee met het huswifproject (tenminste ik moet nog beginnen maar heb alle materiaal al bij elkaar gezocht en de beschrijving al gekregen)maar kon helaas niet naar de dag en kan zo toch een beetje meegenieten.
heel erg bedankt!!
Groetjes Esther

Corina zei

Wat super leuk allemaal! Zowel het verslag is leuk om te lezen, de foto's zijn genieten... ik zou haast zin krijgen om ook zoiets te maken...

marcella zei

@ Noor, zeker weten doe ik het niet maar ik denk wel dat het hetzelfde echtpaar is...Ik was wel in Roermond maar op een andere dag.

@Irene, wat let je...je kunt nog steeds meedoen, info hoe je aan het patroon kunt komen vind je bij Needlesatwork

@Esther, als je je aanmeldt bij de yahoogroep zie je nog meer foto's van de dag.

@Corina, meedoen is nog steeds mogelijk en ik geloof dat er nog geen Huswifs af zijn, iedereen is nog steeds lekker aan het werk.

Marijke zei

Echt een project waar heel veel moois te zien is!
PRACHTIG!!!
fijne dag,
groetjes van Marijke

BASJE zei

super dag en wat een handwerk!!! het één nog mooier dan het ander en een grauwe zindag in verschiet dus tujd im na te genieten Basje

Oude lappen zei

Het zijn echte kunstwerkjes geworden allemaal. Wat moet dat gezellig zijn zo'n dagje met allemaal vrouwen met dezelfde hobby.
Liefs Liliane

Willy zei

Wat een prachtig handwerk ligt daar uitgestald op tafel. Leuk om de verschillende versies te zien van de huswifs. De knopen zijn ook erg mooi.

Gerard zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Gerard zei

Op de Yahoo "Huswif" group heb ik al foto's van de nuttige Velp dag gezien en genoot. Ik blijf het jammer vinden dat ik er niet bij kon zijn vanwege de afstand, maar dat is nou eenmaal zo. Ik fröbel rustig verder aan mijn huswif en de derde pagina vordert gestaag.
De knopen zijn erg leuk. Jouw kloshouder is nuttig en fraai!!

Annelies zei

Wat moet het heerlijk zijn hieraan te werken !

josé zei

Marcella wat geweldig zo'n dag heerlijk toch met elkaar maar dan je eigen draai er aan geven. Prachtig jou spelden klos houder super idee.

Mooie Huswif in blauw ik hou van blauw.

Ik denk dat het het zelfde echtpaar is. Want die man maakt de knopen en zij bekleed de knopen. Ze reizen overal samen naar toe. Dit vond ik ook zo geweldig in Roermond.Bij mij liggen de houten knopen nog. Om nog eens gemaakt te worden. Ik hoop ze ook nog eens ergens te zien en te ontmoeten was zo mooi.

Gezellig zo'n dag.

betty prins zei

Wat een fantastische dag moet het geweest zijn, Marcella. Het is zo inspirerend om met elkaar aan hetzelfde project te werken. En voor ons genieten van al de mooie foto's