Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 20 april 2011

Oud Goed

Hoe leuk ik ook van alles probeer te plannen, het wil nog steeds niet helemaal lukken.Vandaag had ik bezoek, mijn moeder en zus en we zaten heerlijk in de tuin, aten aardbeientaart en genoten van het weer en elkaar. Daarna had ik een aantal uren de tijd om bij daglicht foto's te kunnen maken bij mijn blogje over Oud Goed. Een aantal nogal intensieve telefoongesprekken gooiden roet in het eten.
Ik maak vast een beginnetje met het verhaal en maak morgen de foto's. Ik hoop dat jullie morgen dan nog even terug komen voor het complete verhaal.
De afgelopen maand stond vooral in het teken van 'sparen' ik kocht en kreeg weer nieuwe lapjes, bandjes en fragmentjes oud goed en inmiddels heb ik een ruime voorraad om me eens heerlijk op uit te leven.
Ik was in Delft op zaterdag waar ik e.e.a. bij Sanny vond, ik kocht nog wat op de brocante-markt en was gelukkig met de buit. Ook vond ik in een doosje nog een 'oud' proefje van mezelf voor een boutis-tasje wat ik jaren geleden maakte. Het is maar een klein stukje boutis maar het kan prima dienst doen in mijn quilt.
Ik vond een oud merklapje wat rondom na het borduren met een zoompje is afgewerkt, daarmee een deel van de letters mee omzomend. Als merklapje daarom niet bijster interessant, maar als 'decor-stukje- op de quilt wel degelijk. Ik vond een prachtige website vol inspiratie waar ik zeker mijn voordeel mee wil doen en zo was ik op allerlei manier in mijn hoofd bezig, detailtje hier, dingetje daar voor het grote geheel.
Morgen komen de foto's, ik zal er wat meer maken ter troost vanwege het ontbreken daarvan op dit moment. Nog even geduld voor nu en ondertussen....
kijk ook even bij Betty en Joke voor meer Oud Goed

Geen opmerkingen: