Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 8 april 2011

Op pad

Gisteren kwam mijn borduurgroep bijeen dus ik stapte tegen tienen de deur uit op weg naar mijn fiets. Op het straatje naast mijn huis kwam ik deze dikkerd tegen:
Ik weet niet wie harder van de ander schrok, de pad of ik ;) Terwijl ik mijn fiets pakte zag ik hem langzaam en voorzichtig richting het fietspad bewegen. Ik denk dat hij wel zin had in een vrouwtje uit de sloot aan de overkant van de weg. Ik hoop dat hij veilig is gearriveerd.
Mooie werkstukjes zag ik langskomen. Basje maakte een mooie top van Den Haan en Wagemaker-stoffen met een oude randstof, ook van den H & W en volgens mij al lang niet meer te koop.
Mooi hè? De foto is in zijn geheel nog leuker maar de 'hoofdjes' heb ik er voor hier even afgeknipt, die bewaar ik voor de dames zelf :)
Ondertussen kwamen er nog twee quilt vriendinnen toevallig langs dus het was zeer gezellig allemaal.
er was gehaakt en nog meer gehaakt:
er werd overlegd:
en gewerkt en bijgepraat en met een heerlijk zonnetje in de rug fietste ik aan het eind van de middag heel tevreden naar huis.
Daar lag de nieuwe HZG op de mat, maar ik was eigenlijk nog lang niet uitgeborduurd.
Ik pakte mijn lap met vernaaide linten en borduurde nog een uurtje of wat met nog steeds dat heerlijke zonnetje in mijn rug.

Geen opmerkingen: