Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 26 maart 2010

Plof

Op donderdag komen hier altijd de foldertjes en de lokale krantjes dus toen ik gistermiddag een flinke plof hoorde op de mat was ik allerminst gealarmeerd. Ik verwachtte geen pakketjes en bleef zitten waar ik zat, boven, met een borduurwerkje (een theedoek) in de hand.
Toen ik later naar beneden ging keek ik even op de mat en zag dat het toch de postbode geweest was die de plof veroorzaakt had.
Er lag een grote dikke witte envelop en aangezien die meestal voor mijn lief bestemd zijn (ook al ontvang ik soms zelf ook dikke exemplaren die geheel van kleine humoristische tekeningetjes voorzien zijn en de postbode ongetwijfeld veel vreugd bezorgen ;) ging er nog steeds geen lampje branden.
Een blik op de envelop wees uit dat er toch echt mijn naam op stond.

De afzender bleek Handwerken zonder grenzen, uit de envelop haalde ik een prachtig boek:

Even was ik heel verbaasd, ik had toch niets besteld? Ik keek nogmaals in de envelop op zoek naar een rekening maar die zat er niet in. Toen zag ik op de adressering mijn voornaam staan en het kwartje viel:
Enige tijd geleden vulde ik bij de stand van Handwerken zonder grenzen een aanvraagformuliertje in om hun digitale nieuwsbrief te ontvangen. Onder de aanvragers zouden enkele boeken verloot worden.

Wat een verrassing! Ik had er helemaal geen rekening mee gehouden dat ik een van de gelukkige winnaars zou worden

Het boek is een plaatje!

zomaar wat willekeurige bladzijden :

Het quiltje eronder is gemaakt van stofjes van Kaffe Fasset en de favoriet van Sophie. Ik denk dat er met dit boek als prachtige kleurengids nog wel zo’n leuk quiltje uit voort kan kan komen.

De digitale nieuwsbrief kwam dezelfde dag en daaruit bleek dat het nieuwe nummer van Handwerken zonder grenzen ook in aantocht is. Er komt dus nog een klein plofje na ;)

35 Reacties

Geen opmerkingen: