Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 16 maart 2010

Burenhulp

Strikt genomen zijn we niet echt buren, Tineke en ik maar we wonen wel in buurgemeenten.
Tineke is druk bezig op het moment om haar werkkamer te re-stylen en ik besloot haar ongevraagd een handje te helpen.
Dat is waar buren en goede vrienden voor zijn toch?

Ik lette goed op wat er zo al in de smaak viel bij haar en haar lief, want lief "mag" zo nu en dan ook in het dameskamertje plaatsnemen om Dingen te doen.
Er viel veel in de smaak zag ik, erg veel.

Ik pakte mijn dozen met DMC voorraad en koos een mooi palet uit voor een nieuw behangetje.

Ik legde er wat lapjes onder voor misschien een klein damesachtig kussentje zo hier en daar en ging aan de slag.

Gisteravond was mijn behangetje klaar. Tata...

Volgens mij wordt dit ‘m, dit behangpatroontje. Het past prima bij de klassieke uitstraling van hun heerlijk huis. Een zakelijk streepje voor F afgewisseld met roze rode ballen voor Tineke die vrolijk door zijn streepje heen lijken stuiteren. De tere ecru linten die ballen en streepjes verbinden zijn een symbool voor hun eeuwige liefde. Ik weet het bijna zeker, na dit logje gaat Tineke op zoek naar een drukker die een dergelijk behangetje voor haar wil gaan maken ;)

Borduren kan ze het natuurlijk ook :)

Ik heb natuurlijk een beetje gejokt: het patroontje is afkomstig van de Tapisserie-rol van Rosina Luger en is bonheur nummer twaalf in de originele kleuren van het patroon, maar dat vertellen we natuurlijk niet aan Tineke.
Stttttt....

20 Reacties

Geen opmerkingen: