Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 1 maart 2010

En wat nu ?

Dit wordt een gemakkelijk logje.
Ik laat wat zien, stuur jullie door naar een ander en dat is het dan zo’n beetje:)
Vorige week was ik op bezoek bij een collega weblogster en daar zag ik een kaartje met wat draden en de vraag of iemand wist wat het was.

Ik wist het niet en ging aan de slag: kaartje gemaakt, draadjes gezocht en daarna een minuut of vijf gepriegel. Poging een mislukte maar poging twee bleek succesvol, er verscheen een min of meer keurig koordje. Ik moet nog even oefenen.
Vandaag onthulde zij hoe het nou zit met die draadjes en dat kaartje.

wil je ook een koordje weven dan legt MariecusBruyn je dat haarfijn uit.

Eerder liet ik hier een gevlochten koordje zien. We kunnen nu dus variëren welke techniek we gebruiken als we een koordje nodig hebben.

21 Reacties

Geen opmerkingen: