Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 3 maart 2010

Marcella's Barokke Brokken

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Nu onze Zuid-westlijn een tijdje in de ijskast ligt: mijn lapje ligt vrolijk in een vitrine in De Lier, moest er hoognodig een nieuw projectje gestart door het Zuid-west duo.
Allereerst kregen we gezinsuitbreiding in de persoon van Maria zodat het zuiden nu dubbel vertegenwoordigd is. Er kwam een patroon, een prachtige Barokke lap en we prikten een datum.
Daarna werd het tijd om een "lapje" uit te zoeken om op te borduren.

Kijk, ik had het natuurlijk kunnen weten. Dijn bevolkt altijd hele tafellakens met prachtig borduurwerk in schitterende kleuren en toen ik het patroon eens goed bestudeerde omwille van het erbij te zoeken lapje ontdekte ik dat ook dit weer zo’n megalomaan jaren-project gaat worden.

Dit is mijn laken en dit is mijn Barokke beginnetje ;)

bepaald indrukwekkend hè? (de afmeting van de lap)

Daar zijn we nog wel even mee zoet. Niet nodig te vertellen dat het angstzweet me bijna uitbrak ;)
Ik heb al bij Dijn gekeken en ze heeft alweer een prachtige kleurencombinatie bij elkaar gezocht.
Ik ben duidelijk in een andere hoek begonnen, ik heb een mandje en geen kronen. In de afgelopen week heb ik dit kleine beginnetje gemaakt:

Wacht, we vergeten de rest van de grote lap even en zoomen in, dan lijkt het al wat te worden ;)

Dit zijn min of meer de originele kleuren, maar daar kan nog verandering in komen ;)

Het wachten is nu op de schepping van Maria. Waar zal zij begonnen zijn en welke kleuren gaat zij gebruiken? Ik ben reuze benieuwd!

25 Reacties

Geen opmerkingen: