Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 7 december 2007

Najaarsschoonmaak

Ik ben de laatste tijd erg aan het rommelen en opruimen geweest en soms kom ik dan iets tegen waarvan ik niet echt meer wist dat ik het had.
Zoals dit lakentje bijvoorbeeld:

Het is jaren geleden geborduurd door het meisje op de foto. Ik denk dat ze het geborduurd heeft toen ze in verwachting was van haar eerste kind maar het kan ook later gemaakt zijn voor haar tweede zoon, mijn lief. De laarsjes ( maat 18 of 19) heeft hij ook gedragen maar dat zal niet in in combinatie met het ledikantje geweest zijn ;)
De haasjes en eendjes zijn geborduurd in steelsteek met bruin en groen op een ecru/ lichtgele katoen. Op een paar slijtplekjes na is het helemaal goed. Ik zal de plekjes voorzichtig restaureren en dan mag het naar Elise. Zij vindt het leuk om het babylakentje te hebben waar haar paps onder geslapen heeft. Het heeft ook ooit een keer in haar eigen bedje gelegen.

Op de foto is mijn schoonmoeder een jaar of twaalf, het lakentje is uiteraard jaren later geborduurd. Hier zie je een wat duidelijker afbeelding:

Ze heeft een fluwelen jurkje aan met borduurwerk op het voorpand en een wit kanten kraagje, haar rijglaarsjes zijn keurig gepoetst.

15 Reacties

Geen opmerkingen: