Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 28 december 2007

In de bonen

Nee, ik bedoel niet dat ik in de war ben of zo maar ik heb het over de kerst.
Beide dagen hadden we ons kroost over de vloer en hebben we de tijd met hapjes en drankjes gevolgd door lange tafelsessies met veel spannende gangen en besprenkeld met wijn doorgebracht. Tussen de bedrijven door hebben we spelletjes gespeeld zoals dit bonenspel. Gistermiddag speelden we het laatste spelletje en daarna hadden mijn lief en ik het huis weer voor ons alleen. Na al die lekkere gangen van de kerstdiners en bovendien weinig zin in weer een gang naar de Kassa besloten we ‘s avonds iets eenvoudigs uit eigen kast te eten. Het werden…bonen ;)
Ze smaakten overigens heerlijk na al die exquise hapjes.

Vandaag is alles weer echt gewoon en dus kwam er een handwerkje uit de kast. Ik ben weer aan de slag gegaan met het wandkleedje voor Elise want de tijd begint aardig te dringen. Om toch een fotootje te hebben bij dit log laat ik mijn kleine vorderingen aan mijn wit- en sneewerklapje zien. Het randje Markens sneewerk is inmiddels klaar en gaandeweg begon ik deze techniek een beetje in mijn vingers te krijgen.
Ik vind dit een erg fijne techniek om te doen en ga daar zeker nog eens iets anders in maken. Dit lapje wordt straks in mijn souvenir gebruikt. Om die reden zijn de zijkanten niet afgewerkt.

11 Reacties

Geen opmerkingen: