Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 16 december 2007

Smaakvol

Zo ingetogen als ik meestal ben, zo uitbundig is mijn Boom. In 2005 liet ik jullie mijn nieuwste aanwinsten al zien en daar is sinds die tijd nog meer moois bijgekomen. Nieuw dit jaar zijn twee blauwe ballen; de een met een soort Keuls aardewerkkleurtje en -motief de ander is meer Delfts Blauw.
Ook werd ik door Elise verblijd met een uitbundig hardroze bal die "voor Oma" in turkoise letters uitschreeuwt ;)
Ik ben er de hele dag mee zoet geweest; eerst naar het tuincentrum voor een zak tuinaarde om het ding een beetje stevig in de pot te zetten, daarna mijn handen kapot geprikt bij het bevestigen van de lampjes en toen drie dozen vol met aap, tuinkabouter, slakje, trompet, ridder, sneeuwpopjes, oldtimers, aardbeitje, denneappel, slang, de rest van de flora en fauna, ach je kunt het zo gek niet bedenken of het hangt in mijn boom.

Deze week zag ik zelfs een prachtig uitgevoerde Volkswagen bus in geblazen glas. Hij kostte ruim € 20 en dat vond ik te veel geld voor een kerst"bal", maar mooi was ie wel, zelfs het VW logo was met de hand erop geschilderd.

In ieder geval is het prik-leed nu achter de rug en kan ik met een glaasje wijn van mijn boompje genieten

nog even een close-upje van de omabal

en de twee Liesjes ;)

11 Reacties

Geen opmerkingen: