dinsdag 10 januari 2006

dinsdag wasdag

Nog meer was dit keer. Deze Franse dames hebben zich naar een strandje aan de rivier begeven om de was te doen. Aan de oever van de Loing komen ze samen voor de wekelijkse wasdag. De was wordt met de hand op de houten vlonders heen en weer gewreven of met een borstel schoongeboend.

7 opmerkingen:

Berthi zei

Prachtige afbeelding. Terwijl ik dit zit te tikken, hoor ik op de achtergrond het geratel van mijn wasmachine. Bij mij is het elke dag 'wasdag'.

marcella zei

hier is het inmiddels iets minder, maar er zijn ook droog- en strijkdagen natuurlijk...Ik vind het wel een sociaal gebeuren zo in dat zonnetje, ook al wordt er natuurlijk erg hard gewerkt. Er zouden grote wasmachines moeten komen hier op het marktplein, met gezellige bankjes eromheen en dan gezellig op maandagmorgen breien naast de zacht zoemende machines... koffie erbij.
en Juul :D

marcella

Berthi zei

In mijn lezing "mangelen en mangeldoeken" vertel ik altijd over de sociale bijeenkomsten van de dames ( in Duitsland) in een openbare mangelgelegenheid. In Duitsland werd er buiten de deur gemangeld en in Nederland thuis. De dames in Duitsland wisselden altijd de laatste nieuwtjes uit en pronkten met de mooiste mangeldoeken. De één nog mooier dan de ander. Daardoor werd de 'mangeldoek' in Duitsland op een gegeven moment een statussymbool!
Leuk voorstel van je om op deze manier de sociale contacten aan te scherpen. Wat immers ook gedaan wordt door de SnB-groepen.

Juul zei

Ikke? :D Waar is dat marktplein? LOL
Die parasol die ze bijna allemaal hebben, die wil ik dan ook hoor! ;) En 'n lekker zonnetje...
Groetjes Juul :D

kokki zei

leuke log leuk in elkaar gezet neem ook is een kijkje bij ons

marcella zei

Juul, je mag onder mijn paraplu, groot en blauw-wit
ben ik herkenbaar of niet :D

marcella

Juul zei

Ik heb er ook zo één, golfgroote en die heeft ook storm wind flap gaten ;) kan je je hier iets bij voorstellen?
Maar ik heb ook andere kleuren in de aanbieding, LOL!
Zelfs een errug "victoriaaaaaanse"!
Groetjes Juul :)