donderdag 8 december 2005

ouvrages de dames

In mijn vorige blogje schreef ik over mijn boek met Franse rode schoollapjes. Een ander boek wat ik op de beurs in Parijs kocht is de catalogus "Ouvrages de Dames". Het is een lekker dik boek met 240 pagina's, rijk geï­llustreerd en het beschrijft van alles op het gebied van handwerkbenodigdheden. Als je de Franse taal kunt lezen is het een leuk "leesboek" met allerlei aardige achtergrond informatie. Voor wie het Frans niet beheerst is het een prachtig kijkboek.
Zo las ik bijvoorbeeld bij het hoofdstuk scharen dat het bekende borduurschaartje in de vorm van een ooievaar oorspronkelijk geen scherpe punten had maar juist ronde. Ze werden namelijk gebruikt om de navelstreng mee door te knippen.
Ook wordt er een schaartje beschreven waar de fabel van de vos en de raaf van Fontaine op is uitgebeeld. Op het ene been van het schaartje staat de vos samen met de raaf, het andere been bevat de ooivaar.
Een ander hoofdstuk gaat over de albums met patronen van o.a. DMC en Sajou
Het is een erg leuk boek om heerlijk in te kijken, af en toe in te snuffelen en echt een aanrader voor wie in oude handwerkspulletjes geï­nteresseerd is.

Op http://www.sajou.fr staat meer informatie over het boek en andere leuke hebbedingetjes van Sajou.
Op http://www.lamaisondanael.com/livrets_nouveaux/anciens.htm vind je een collectie oude Sajou patronenboekjes. De patronen kunnen bladzijde voor bladzijde bekeken worden.

4 opmerkingen:

Berthi zei

Ziet er goed uit. Helaas beheers ik de franse taal erg slecht.

marcella zei

plaatjes kijken is ook leuk :D

Juul zei

Google een online vertaalhulp! ;)
Die is niet perfect, maar wel lollig!
Groetjes van Juul :)

marianne m zei

Nog even gelezen over het schaartje. ( de laatste tijd zoveel logs gelezen) Zal het verhaal aan mijn zwangere schoondochter vertellen, zij gaf mij een ooievaarsschaartje. De sajou sites gelijk opgezocht, zo blijven we bezig he, alles wil ik maken.

Ik heb een vraagje over het quilten. Welk Nederlands boek zou ik het beste kunnen gebruiken als starter van het Quilten.

En ik kijk uit naar een logje over het naaldenkussentje. vr. groeten Marian'ne