Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 30 december 2005

elke dag een draadje.......

.......maakt een hemdsmouw in een jaar. Ik ben elk jaar weer verbaasd wat ik in het afgelopen jaar zoal geproduceerd heb. Op quiltgebied was dat dit jaar  niet echt veel. Twee kleine quiltjes, een daarvan, de hexagonquilt heeft al eerder op dit weblog gestaan. Verder heb ik een aantal merklappen gemaakt en een kleine hoeveelheid kleine dingetjes zoals naaldenboekjes en schaar-etuitjes. In een jaar waarin ik het heel erg druk gehad heb en zo weinig tijd en energie over had voor mijn hobbies valt het me achteraf nog mee...nu ik alles zo eens bij elkaar op de vloer zie liggen is het best veel eigenlijk....en vermoedelijk kom ik later nog dingen tegen waarvan ik me bedenk: die heb ik ook in 2005 gemaakt!ik ben een klagende Nederlander geworden geworden....het laatste wat ik zou willen zijn...ik ga dus tevreden met al mijn "hemdsmouwen" en losse draadjes  het jaar  uit ( met een klein blosje van schaamte) en begin vol nieuwe energie aan 2006. Ik wens alle bloglezers een goed, gelukkig, gezond en creatief 2006

6 opmerkingen:

wensdroom zei

de beste wensen voor 2006

Juul zei

Jij bent een mallerd, waar moet je je nou voor schamen???
Je schrijft een hele leuke weblog en je maakt ook nog heel veel moois!!!
De merklap van Anna Thies heb ik nog als pakket in de kast liggen. ;)
Fijne jaarwisseling!
Juul :)

marcella zei

het was maar een klein blosje 8)
voor jou ook een fijn jaar einde en vooral.... een heel goed begin ( met Anna Thies? ;-) )

Marcella

Berthi zei

Je hebt behoorlijk wat werk verzet het afgelopen jaar. Ziet er prachtig uit! En een mens moet ook eens tevreden kunnen zijn.
Ik wens je een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2006!

Groetjes, Berthi

Marcella zei

ha Berthi,

ik wens jou ook alle goeds voor 2006. Natuurlijk ben ik tevreden....2005 was wat anders dan andere jaren en daardoor had ik heel lang het idee "creatief" niet helemaal uit de verf te komen. geen inspiratie maar achteraf bezien genoeg transpiratie...en dat stemt me ook tevree.
ik zit inmiddels weer vol plannen..

Annette zei

Marcella,

Niet ontevreden zijn hoor, ik wou dat ik zoveel had gemaakt....

Juul, ik heb Anna Thies ook nog in de kast liggen...ik vond het bijgeleverde linnen niet mooi. Maar nu na Marcella's foto's weet ik welk linnen ik ga gebruiken....Ik heb er wel 3 mogelijkheden voor in de kast liggen.

Groeten van Annette ;)