Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 6 december 2005

even naar Parijs

Omdat mijn echtgenoot Dingen te doen had in Parijs hebben  we huis, haard, kroost en weblog voor een weekje verlaten.De Dingen van manlief  bestonden  uit het langdurig snuffelen in les Archives de Paris. Nu wil ik hem in veel dingen volgen maar om me in Parijs vrijwillig af te zonderen in een archief ging me net  iets te ver. We hebben de reis daarom zo gepland dat die samenviel met de Créations Savoir-faire, een enorme beurs met erg veel handwerken, workshops, culinaire dingen en andere creatieve hobby-uitingen. Ik heb schitterend borduurwerk gezien, kleine merk-lapjes van niet groter dan 5 cm2 , nieuwe garens, prachtig  linnen, leuke inlijst-ideetjes opgedaan, de nieuwste borduurtrends gezien, ontzettend veel mooie knoopjes en bandjes bewonderd, de dames van de  Franse kruissteek-club ontmoet en gekeken wat het Franse patchwork-gilde zoal doet. Er waren workshops, ik heb dames zien haken, breien,  borduren met spannende garens, ik heb lang in de rij gestaan voor een broodje en aan het eind van de dag was ik versleten!Ik had natuurlijk mijn portemonnee meegenomen. Gezien de enorme hoeveelheid leuke dingen die er te koop waren vind ik dat ik me heus erg netjes heb gedragen. De oogst bestaat uit een aantal boeken, wat bandjes en knoopjes, twee piepkleine lijstjes waar nog een piepklein borduurwerkje in komt,  een aantal verschillende kantklosjes ( niet dat dat mijn hobby is maar ik vond het zulke mooie houtjes) en nog wat andere kleine  hebbedingetjes.Dit voorzover dag twee van de reis. Gisteravond zijn we thuisgekomen. Ik heb mijn zelf gekochte cadeautjes weer uitgepakt en we hebben samen geluisterd naar manliefs nieuwste speeltje....'s avonds op de rand van het bed bij het licht van een schemerlampje een begin gemaakt aan een stoplapje voor mijn Souvenir. Het boek beschrijft een aantal oude Franse rode  schoollapjes. de patronen staan er ook in. 

7 opmerkingen:

Maaike zei

Leuk lapje op de achtergrond!

Berthi zei

Dat was een paradijs in Parijs. Lijkt me interessant om ideetjes op te doen en natuurlijk kom je niet met lege handen thuis.
Ziet er leuk uit!

Juul zei

Oh, wat een heerlijk verhaal!
Groetjes Juul :)

Manlief zei

Speeltje heeft hier twee betekenissen: op een veiling in Chartres (70 kilometer buiten Parijs) kochten we een fraaie en antieke speeldoos...

marcella zei

op de foto van mijn blogje over de ouvrages de dames is een klein stukje van onze nieuwe aanwinst te zien.
de 8 melodietjes op de cilinder zijn zo mooi genoteerd dat je er blij van wordt.
Wat een goed idee dat je op de veiling ineens je hand op stak
:D

P zei

xx

P zei

x