zondag 27 mei 2007

To Bee or not to be

To Bee...

Nauwelijks terug van vakantie kon ik alweer lapjes bij elkaar sprokkelen voor ons projectje op de bee. Bij toerbeurt verzorgen we de avond en behalve voor de koffie en thee zorgen we er dan ook voor dat we die avond aan de slag kunnen met iets quilterigs.

Vorige keer was het mijn beurt en maakten we biscornu’s en dan bedoel ik de vierkante soort en niet de ronde. Er was hard gewerkt en veel van de biscornuutjes waren af gekomen.

Erg plezierig als je projectje met plezier gemaakt wordt. Deze keer moesten we 16 kleine lapjes meebrengen en de opdracht was "schots en scheef"

dit is wat ik meenam:

en ik denk dat het een goede keus is voor wat er er mee moeten doen. Deze Japanse lapjes had ik al een tijdje in huis; het zijn typisch Japanse lapjes met veel verschil in textuur, kleine stukjes en elk met een – voor mij onleesbaar – kartonnen labeltje eraan. Het lijkt me leuk om daar mee te werken.
We kregen een goed voorbereid lesje tekenen en een prima uitleg en kunnen nu thuis zelf aan de slag.

Het gaat mooi worden, dat weet ik nu al en in mijn hoofd heb ik ook al een ideetje voor een ander kleurschema. Maar eerst maak ik het gekleurde merklapje af waar ik twee weken geleden aan begonnen ben.

or not to be…….

Wat er misschien straks niet meer is, is Handwerken zonder Grenzen.

Tijm heeft het voortouw genomen in een aktie om het blad te behouden. Ik help haar en achter de schermen zijn we inmiddels druk in overleg.

dit schreef ze vanavond op haar log:
Actie is Reactie


De uitgever van het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen is failliet.

Dit prachtige en unieke blad lijkt daardoor gedoemd te verdwijnen.

Als abonnees en toekomstig abonnees willen we dit toch zomaar niet laten gebeuren?

Laat daarom op vrijdag 1 juni van je horen!

Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen vrijdag van zich laten horen,
en voor die tijd... horen jullie beslist van ons!

Geen opmerkingen: