donderdag 31 mei 2007

Aktie is reactie

Wordt dit het laatste nummer van Handwerken zonder grenzen?

Tot grote ontsteltenis van ons allemaal blijkt de uitgever van het blad failliet te zijn verklaard.

We vinden het onacceptabel dat dit vakblad op zeer hoog niveau verloren dreigt te gaan.

Al sinds 1978 wordt het blad gewaardeerd door vele zeer actieve handwerkers, die veel tijd en geld besteden aan hun hobby en door middel van dit blad achtergrondinformatie krijgen over diverse handwerktechnieken van allerlei soort, van overal ter wereld en van alle tijden.

Dit wordt door de lezers zeer gewaardeerd omdat dit nergens anders gevonden wordt.

De hoofdredactrice en de medewerkers hebben het blad tot dit hoge niveau weten te brengen en zij zijn nog lang niet klaar met het uitvoeren van hun inspirerende ideeën.

Daarom is dit tijdschrift uniek in tijdschriftenland en kan het niet gemist worden.

Opvallend aan de reacties op dit droeve nieuws is vooral de verontwaardiging dat zo een prachtig blad verloren dreigt te gaan en dat men zich daar boos over maakt.

Dat de meesten van ons (5000 abonnees, alleen al in Nederland) ook financieel gedupeerd worden door het faillissement wordt bijna vergeten, omdat elke lezer vooral wil dat het blad blijft bestaan.

Niet alleen een financiële strop voor ons allen, maar vooral ook een stop in kennisoverdracht, leesplezier en inspiratie.

Als lezers willen we middels deze actie laten weten dat wij het blad niet willen en kunnen missen en dat wij graag zien dat een andere uitgever het blad over gaat nemen.

Daarbij tekenen we aan dat we er van uit gaan dat het blad blijft bestaan zoals het nu is. Al vaker bleek dat als een blad overgenomen werd, het concept zo omgegooid werd, dat de abonnees het blad niet meer herkenden en afhaakten.

Van de Curator hebben wij vernomen dat er mogelijk gegadigden zijn die interesse hebben om het blad over te nemen.

Om hen te laten zien hoe belangrijk Handwerken zonder Grenzen is voor haar lezers, kunt u hieronder of bij Tijm een reactie achterlaten.

Velen hebben het de afgelopen dagen al gedaan, maar er kan nog meer bij.

Ook belangrijk is het dat lezers die abonnee willen worden, als het blad blijft bestaan, dit mailen naar de curator.De eventuele gegadigden voor de overname willen graag weten of het blad groei vertoont en laten hiervan afhangen of overname financieel aantrekkelijk is voor hen.

Toekomstige abonnees, laat weten dat je het blad wilt hebben en mail dit naar

libosanadvocaten@12move.nl

Natuurlijk worden hier nog geen consequenties aan verbonden, maar is het een inventarisatie voor de eventuele nieuwe uitgever en het kan grote gevolgen hebben voor het al dan niet doorgaan van het blad.

De curator is op de hoogte van deze actie en volgt deze op de voet. Hij zal de uitgevers hiervan ook op de hoogte stellen en de reacties doorgeven, net als de gegevens over de nieuwe abonnees.

Deze actie blijft heel het weekend lopen,zodat iedereen de tijd krijgt om zijn of haar steentje bij te dragen.

We hopen dat we binnenkort kunnen laten weten dat de actie succes heeft gehad.

Dat de actie als reactie heeft dat Handwerkenzonder grenzen doorgaat!

Geen opmerkingen: