zaterdag 17 maart 2012

ballen en een kwastje

In de afgelopen week heb ik heel wat knoopjes gelegd rondom mijn balletjes en in mijn kwastje. Eerst maakte ik mijn tasje af in Casalguidi, een Italiaanse techniek die ik tijdens een aantal lessen bij Margreet Beemsterboer leerde. Hier zie en lees je daar meer over. Had ik de buitenkant tijdens de lessen aardig voor elkaar, het binnenwerk liet nog een flinke tijd op zich wachten. Eerlijk gezegd had ik me een beetje verkeken op de maat van een van de zakjes waardoor het lastigste deel van het werk, een rolzoompje rondom het lapje, over moest. Ook de beide zakjes binnen in het handwerktasje heb ik in de afgelopen week gemaakt. Daarna mocht ik aan de versiering beginnen.
Op Italiaanse wijze worden er straks aan het tasje vier balletjes bevestigd, een soort kwastjes, maar dan anders. Het binnenwerk bestaat uit een houten kraal die steek voor steek met een dubbele festonsteek wordt omgewerkt. Daarna komen er nog andere frutseltjes aan en onder.
Een balletje is inmiddels af al moet het nog bevestigd worden, twee andere hebben rondom al de 'moesjes' van bouillionsteken gekregen en het vierde balletje heeft alleen het omhulsel van festonsteken. Ik hoef jullie vast niet te vertellen hoe tijdrovend mijn balletjes zijn.
Ik maak ze ook in het rood, de basis is hetzelfde al heb ik deze niet om een houten kraal gewerkt maar over een vilten bolletje. De verdere uitwerking is echter geheel anders, dat laat ik jullie een andere keer wel zien. Zowel het tasje waar deze aan komen te hangen als de balletjes zelf zijn nog zeer geheim: de dames van mijn handwerkgroepje hebben ze nog niet gezien en ook die lezen soms mee hier :)
Jullie moeten voor dit moment dus nog even tevreden zijn met het mapje in Casalguidi.
Ondertussen was ik ook bezig met linnen garen. Een tijdje geleden kocht ik ergens een doosje met zeer oude bolletjes linnen garen. Ik brei daar een klein breirolletje mee, ik heb er een klein tasje mee gehaakt en gebreid (ook dat komt later wel eens in beeld) en ik knoopte er een akertje van.
Ook dit kwastje vindt wel ergens een mooi handwerkje om aan te pronken

12 opmerkingen:

Jeanny zei

Wat laat je heerlijke werkjes zien, prachtig!!
Jammer dat mijn linkerduim het laat afweten en ik zulke akertjes e.d. niet (meer) kan maken. Maar WEL heel veel andere dingen hoor!
Lieve groetjes.

betty prins zei

Die tijdrovende balletjes, wat zijn ze leuk. Je tasje ook, prachtig gewoon!

Chris zei

Tijdrovend, maar wel beeldschoon!! Volgens mij heb je er veel plezier in om er mee bezig te zijn. Heel fijn weekend en groet van mij.

anneke zei

kwijl kwijl... wat een mooie spullen heb je weer gefabriceerd. En wat een werk! Maar alle tijd die erin is gaan zitten, betaalt zich terug in deze mooie stukken!!!

Johanna Zweden zei

Wat schitterend, zit te genieten
Fijne zondag groetjes Joke

sylvia zei

wat een prachtig handwerk!!

@nneke zei

Wat geweldig mooi maar ook erg tijdrovend. Ik heb daar veel bewondering voor hoor. Prachtig mooi. @

josé zei

Marcella wat mooi, een geduld werkje. Je balletjes geweldig, en zeker tijd rovend. Maar heel mooi geworden. Je tasje knap hoor.

Ik ben benieuwd naar de rest.


Fijne dag er komt wel weer een mooi werkje vandaag te voorschijn. José

Jessie zei

De balletjes zijn heel mooi,en ja daar gaan heel wat uurtjes in. Het akertje is ook heel mooi, ik zie geen verschil met de andere van katoen gemaakt, of toch?

Anny zei

Tidrovend werk, maar oooh, wat is het toch mooi! Ik bewonder je om je geduld! Mooie zondag en ... doe nog een steekje!

Willy zei

Prachtig is het mapje en wat mooi zijn de balletjes. Ik snap dat je er heel druk mee bent, maar wil je nog even op dit linkje kijken http://detantevantjorven.blogspot.com/2012/03/winnares-give-away.html
Groetjes

Gerard zei

Ik had van Sytske haar casalguidi werkjes gezien en vond dat prachtig, nu jouw werk ook weer zo indrukwekkend.
Je balletjes zijn bijzonder en heel mooi. Ik vind het heel lastig om ergens omheen die dubbele festonsteken te maken. Ik trek vaak te hard en dan gaat het in de knoop, dan kan ik het allemaal wegknippen en opnieuw beginnen. Ik durf er (bijna) niet meer aan te beginnen... Mijn complimenten!