zondag 1 januari 2012

Vooruitblik

Eergisteren keek ik terug op een prachtig handwerkjaar wat bijna aan het eind was. Daarna kwam Sophie met haar mama en we bakten samen oliebolletjes en beignets. Het samen bakken is inmiddels traditie en vorig jaar vielen de bolletjes nog niet helemaal in de smaak. Eenmaal op weg naar huis zong ze: "Lalala, oliebollen zijn vies, lalala, ik hou niet van oliebollen". We hebben er gisteren nog eens hartelijk om gelachen. Dit jaar vond ze de oliebollen trouwens wel heerlijk, maar ze is dan ook al bijna groot en ze lust ook al bijna spruitjes.

Net als de natuur
zit ik in het nieuwe jaar ook altijd vol met plannen. Natuurlijk komen die niet allemaal uit in dat nieuwe jaar, maar wat geeft dat. Is het niet juist leuk om je al die dingen voor te nemen en te genieten van wat je allemaal zou kunnen doen?

Het komende jaar wil ik vooral dingen af gaan maken. Zo is er mijn Souvenir de ma Vie die met enige regelmaat soms  maandenlang  in een museum mooi ligt te zijn en die ik eigenlijk eens in haar volle twaalf meter wil afmaken. Dit jaar wil ik er zeker een paar metertjes 'aan breien'. Ook ben ik met te veel projectjes tegelijk bezig en ook daar wil ik eerst het een en ander van af gaan maken voor ik aan iets nieuws begin.
Veel 'nieuws' zal het komende handwerk jaar dus niet gaan bieden al is dat geen reden voor ongerustheid.
De dingen uit het vorige jaar hebben hun eigen schoonheid ;)

21 opmerkingen:

Chris zei

Hallo Marcella. Eerst de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar, met veel plezier en gezondheid.
Tja, als je bijna van spruitjes houdt, dan houdt je zeker van oliebolletjes, haha!! Heerlijk, zo'n kleine meid. Ik hoop dat je dit jaar ook weer heel veel plezier aan haar zal beleven.
Ik heb zo'n beetje dezelfde plannen als jij: eerst maar eens afmaken wat er allemaal nog ligt. Dat laat ik dinsdag zien. Nog een hele fijne nieuwjaarsdag.

Lida zei

Een gezellig gezond en creatief 2012 gewenst en veel succes met alle steekjes,
Lida

betty prins zei

Voor mij ook vooral veel afmaken..., een goed voornemen, maar ik weet dat er ook wat nieuwe baby quiltjes gemaakt gaan worden!!

Guusje, zei

O wat geweldig ook veel afmaken dit jaar heerlijk toch dat schept ruimte voor nieuwe dingen later. Ik ga wel beginnen met een pronkrol. Ga in Zwolle op de beurs op zoek naar garen en linnen.
En natuurlijk ook voor jullie een heel gelukkig en creatief 2012.

Noor zei

Veel plezier met jouw projecten dit jaar Marcella!
Ik vind het grappig te lezen dat meer handwerksters dezelfde voornemens hebben. Ook ik heb me voorgenomen eerst maar eens wat af te maken op brei- en borduurgebied. Ik ben benieuwd.

Ineke Hulzebos zei

Een gelukkig en creatief 2012.
Groetjes van Ineke Hulzebos

GRANNY'S HOUSE zei

Dit zal weer een jaar worden van veel steekjes, en veel plezier met je kleindochter.
Ook ik moet nodig weer eens wat afmaken.
Een heel gezond en gelukkig 2012!

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Alle goeds voor 2012!!! En veel handwerkplezier!!!

Groeten van Annette

Anoniem zei

EN WAT MOET IK DAAR NOG AAN TOEVOEGEN ???VAN ALLE GOEDE WENSEN NOG EEN PAAR VAN MIJ, bLOIEN DIE SNEEUWKLOKJES EB CROCUSSEN AL. oNDERWEG NAAR sASSENHEIM ZAGEN WE 1STE KERSTDAG NARCISSEN INDE BERM!!! BASJE

marcella zei

@Chris, ook mijn allerbeste wensen voor een mooi en produktief jaar. Wat zijn we braaf hè, met onze plannen :)
Betty gaat ook al afmaken zie ik en Noor...Guusje gaat aan iets heel neiuws beginnen, een pronkrol. Ook leuk! ik min of meer ook, ik wil mijn laatste zes metertjes gaan (af)maken.
@Basje, jij bent de enige die het ziet geloof ik, alle foto's zijn gisteren gemaakt en is de dus huidige stand van de natuur in mijn tuintje. Rozen, in allerlei kleuren gezellig naast de krokussen en sneeuwklokjes. Het staat wel gezellig

Monica zei

Marcella, leuk om eerst weer nog liggende projecten af te maken, ook mijn voornemen, maar of dat lukt? Een heel creatief en inspirerend 2012 gewenst

Joke zei

Goede plannen heb je! Heel veel succes ermee.

Petra zei

alsnog de beste wensen voor het nieuwe jaar..
met o.a.veel borduurplezier ;-)!
groetjes, Petra

Jessie zei

Ook van mij de allerbeste wensen en een creatief 2012.Ben benieuwd naar het volgende deel van je pronkrol.Groetjes Jessie

lheurebleue zei

als sophie al bijna spruiten lust, is ze echt al groot aan 't worden.
dingen af maken, dat is een goed voornemen - daar zou ik een voorbeeld moeten aan nemen.
wat een mooie foto's die doen verlangen naar het voorjaar - maar ik lees in de krant dat het voorjaar misschien al begonnen is ...

Balsemien zei

Hoi Marcella, ik wens je een heel fijn jaar en inderdaad het is al leuk om te bedenken wat je allemaal zou kunnen realiseren... Je schaartjes zijn mooi gebroduurd! Wat gaat het snel hè met die kleine hummels, voor je het weet zijn ze al zo groot!

berthi zei

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar, dat het een mooi handwerkjaar mag worden. Maar dat gaat absoluut lukken als ik je voornemens lees. En ach... niet alles hoeft af hoor, er moet wat te wensen over blijven!:-)

Janet zei

Leuk om te zien dat er naast de 'huizenclub' ook een groep ontstaat die ufo's gaat afmaken, daar heb ik me ook bij aangesloten(nee niet zo georganiseerd als de"architecten" maar dat is toch geen probleem)Heel veel succes ermee!
groeten Janet

Corrie zei

Nee hoor Marcella, over jouw handwerken van het komende jaar maak ik me zeker niet ongerust, dat komt helemaal goed. Wat schattig dat liedje van Sophie, een bijzondere manier om iets duidelijk te maken ;- ))
Geweldig ook om BIJNA spruitjes te lusten, dat klinkt hetzelfde als de uitdrukking "een beetje zwanger zijn" maar zal Sophie nog lang niet zeggen.

Johanna Zweden zei

Nog de allerbeste wensen voor 2012 en veel plezier met alles afmaken, ook dat zijn mijn voornemens
Ik vind war je nu mee bezig bent schitterend
Groetjes Joke

marijna zei

Ik sluit me aan bij jou voornemen. dingen afmaken! Niet te veel hooi op m'n vork nemen. Kijken wat daar van terecht gaat komen. We zien wel. Het wordt vast een goed handwerk jaar.