Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 8 januari 2012

Goede voornemens, week 1

En, wat dachten jullie, zou ik de hele week bezig zijn geweest met het afmaken van Dingen? Eerlijk zeggen.
Natuurlijk, was ik druk bezig... met afmaken. Ik zal mijn goede voornemens vast niet een heel jaar kunnen volhouden, maar een week is toch niet teveel gevraagd. Erg leuk overigens, dat er zovelen het nieuwe jaar zijn in gegaan met hetzelfde voornemen als ik: oude dingen afmaken en plaats maken voor nieuwe. Mijn eerste week in het nieuwe jaar startte met de rode accentjes in de Vierlande lap.
Daarna ging ik aan de slag met een invuloefening in geel. Excuus voor de rare kleur op de foto, maar het is echt een prachtige kleur geel, al laat die zich niet makkelijk fotograferen.  Het zijn  nogal veel steekjes die er gemaakt moeten worden,  dus het resultaat laat voorlopig nog op zich wachten.
Daarna was de beurt aan Blanche de Valck. Zij was al te lang niet meer in het vizier geweest en dit is in ieder geval een van de projecten die ik echt dit jaar wil afmaken. Ik was blijven steken bij de rand die je aan de bovenkant van de foto ziet. Omdat Blanche nogal een flinke lap vol heeft geborduurd was het een beetje afzien om de complete rand te borduren. Op een moment dat je zo gemotiveerd bent om dingen af te maken natuurlijk een pracht kans om te laten zien dat het menens is.
Na de rand volgde een weelderige krans met de letters HR en de werkzaamheden aan Blanche eindigden op de late vrijdagavond hier:
Daarna was het weekend. Ik had mezelf beloofd dat ik dan een klein prutserig weekendwerkje 'mocht', iets nieuws en eigenlijk ook een goed voornemen wat ik elk jaar maak: 'iets' maken uit een oud tijdschrift of boek.
Ik koos voor een nieuw techniekje behorend bij het sneewerk. Het stond een tijdje geleden in een tijdschrift en ik wil zoiets dan vaak even proberen om te zien hoe het 'werkt'.
Het moest een klein weekend projectje worden en ik koos voor een klein zakje met inhoud.

Sommigen van jullie herinneren zich misschien nog dat kleine zakje rechts op de foto waar ik het mooie pinweeltje bij maakte. Zo'n zakje leek me heel geschikt voor mijn kleine sneewerk experimentje.
Boven het knoopje zie je een heel klein sneewerkje bestaande uit slechts een enkel hokje,
 De achterkant heeft een vierkant van drie maal drie hokjes. Bijzonder aan dit sneewerk is zijn de randjes om de hokjes, ook die zijn allemaal opengeknipt.
Het zakje gaat dicht met een knoopje en een sluiting van naaldkant.
Het zakje is nog leeg, dit pinweeltje hoort in het andere zakje thuis. De inhoud van het nieuwe zakje laat nog even op zich wachten, het is nog niet klaar en als het vanavond af komt, is het te donker om het te fotograferen. Nog eventjes geduld.

25 opmerkingen:

anneke zei

héél goed dat je je aan je voornemen hebt gehouden :-) maar je hebt gelijk, een week is niet te veel gevraagd, zo op een jaar.

wat een mooi werkje heb je gemaakt. ik heb nog steeds heel veel interesse in nieuwe technieken, maar niet de rust ervoor. niet zo slim, bedenk ik nu.
mmm.
toch wat gaan veranderen, ooit.

Guusje, zei

Wat goed dat je ook eerst dingen aan het afmaken bent. En wat voor dingen ze zijn werkelijk prachtig allemaal.

Anoniem zei

Fijn dat het nieuwe jaar je weer zoveel nieuwe kansen biedt om verder te werken aan ufo's, en met bemoedigend resultaat! Ik bewonder je om je fijne steekjes en nog meer om het nieuwe werkje, prachtig!

Warna's Inspiratie zei

Een heel goed voornemen.
En wat een prachtige werkstukken laat je hier zien.

Lida zei

Ook al zo doorgewerkt, wat worden je borduurwerken mooi en ja soms lastig de kleur goed te fotograferen, maar ik vind het in ieder geval heel mooi worden net als dat nieuwe zakje, wat ben ik benieuwd wat daar in zal komen, je andere pinwheel is ook zo mooi geworden, dus dit zal ook wel iets bijzonders worden. Veel fijne steekjes, groetjes
Lida

Petra zei

wat ´n prachtige borduurwerkjes..
en wat MOOI gemaakt!
groetjes, Petra

Annelies zei

Wat een mooie dingen om af te maken.
Succes !

Dekenstikster zei

Wat een prahtige borduurwerken laat je zien.
Heerlijk om iedere keer wat anders om handen te hebben.
Succes met het afmaken.
Groeten,
Wilma

Monica zei

wow, dat is nog eens een goed voornemen.. eerst afmaken, zou ik een voorbeeld aan kunnen nemen ha ha, ik ben natuurlijk ook voor de huisjes gezwicht, terwijl er nog..tig dingen om af te maken liggen, maar niet getreurd, volgende week weer vol goede moed verder

Noor zei

Jij bent het nieuwe jaar goed begonnen marcella, wat een mooie borduurwerkjes laat je weer zien!
Ik ben tijdens mijn expeditie niet bereikbaar, maar zal na mijn trip een verslagje met foto's op mijn weblog zetten.

Anoniem zei

Jouw werkjes zijn alleen maar heel mooi!M.H.

josé zei

Wat laat je mooie dingen zien prachtig. Echt genieten!!

Wat borduur jij toch ook veel leuke en mooie technieken .

Je bent goed begonnen het nieuwe jaar.

Geweldig José

Jeanny zei

Je hebt een berg werk verzet deze week zo te zien, want werken aan de Blanche is toch wel super, super fijn.
Mooi het tasje met het sneewerk, ligt hier ook nog te wachten...!
Groetjes.

Kophieps zei

heerlijk om de maandagochtend te beginnen met de details van jouw werk. mijn goede voornemen is deze week speciaal aan dat fraaie lusje van naaldkant terug te denken. echt!

Laura zei

Hallo Marcella,
Wat goed dat je je werkjes eerst afmaakt, je hebt ook zulke mooie projectjes liggen. De kleine zakjes vind ik geweldig mooi.
groetjes Laura

Phebe and Jane zei

Zo, jij bent al lekker bezig. Ik moet dit jaar nog even op gang komen. Ook ik ben van plan om dingen af te maken, maar ik ga ook nog met iets nieuws beginnen.
Groetjes,
Marian

Jessie zei

Ik heb dezelfde voornemens, de blanche wordt heel erg mooi en fijntjes. De zakjes zijn ook super!

Anoniem zei

wat een heerlijk klein werkje, en het ziet er weer marcella kwaliteit uit, Heerlijk als er Ufo geruimd worden de Vierlabdeb eb B de V zien er heel mooi uit, Basje

Chris zei

Tjonge, je bent echt gedisciplineerd bezig! Wat heb je al veel gedaan!! En zo mooi allemaal.

Anny zei

Moet wel lachen als anderen spreken over het afmaken van WERKJES... het zijn forse lappen in mijn ogen! En.. och zo'n klein werkje kan wel in het weekend ;-) Wat ben je toch ijverig!

Anoniem zei

heel mooi, prachtige borduurwerken

Balsemien zei

Wow Marcella, je bent heel goed bezig geweest! Wat een schattig zakje heb je gamaakt en Blanche de Valck wordt schitterend!

Anoniem zei

Wauw dit is ook weer mooi,en de sluiting van het zakje vind ik een juweel.

Ria

Willy zei

Marcella wat ben je het jaar al weer goed begonnen en zo'n leuk weekend werkje heb je gemaakt. Ik ben benieuwd naar dat borduurwerk met het gele garen.
Groetjes

lheurebleue zei

wat ben jij druk en constructief bezig geweest! en met zoveel moois! maar het ontroerendst vind ik ik de sluiting van naaldkant - beauty is in the details ...