dinsdag 13 december 2011

Schaartjes

Ooit begonnen als een projectje en daarna is het lang blijven liggen. Ik kan het op dit moment niet nakijken maar volgens mij startte ik begin 2010 met dit leuke scharen merklapje.

  
Eigenlijk vind ik dit lapje te leuk om het niet af te maken. Vorige week kwam ik het tegen in de mand met projecten waar ik nog aan bezig ben en besloot dat ik deze met stip op de afmaak lijst zet. Vanavond wil ik er al aan beginnen, zoveel werk kan het niet meer zijn en dan heb ik met kerst toch maar mooi een nieuw lapje.

Nog een schaartje en drie vingerhoedjes of klosjes en dan is het patroontje klaar. Dan moet er natuurlijk nog wel afgewerkt worden of ingelijst...

 
Ik heb wel wat met scharen. Ik weet niet hoeveel ik er inmiddels heb maar het zijn er heel wat. Hierboven zie je een klein deel van de verzameling en dat zijn de schaartjes die ik het meest gebruik.

Er is zelfs een boekje over scharen. Al zullen de meeste scharen daarin wel buiten mijn verzameling blijven, sommige zijn heel prijzig en andere weer ontzettend zeldzaam, kijken en lezen in dit kleine boekje is altijd een genoegen.

27 opmerkingen:

Chris zei

Wat een rijk gezicht al die schaartjes bij elkaar! En je gebruikt ze ook nog. Dat borduurtje krijg jij wel af Marcella. Het is ook te leuk om te laten liggen. Groetjes.

Anoniem zei

Oh, wat een mooie verzameling heb je al bij elkaar gespaard! Ik zie ze al zo mooi samen liggen met je scharenborduurtje er boven in een passend lijstje... Geniet van het borduren, het wordt heel mooi!

Supergoof zei

Die ene foto met alle schaartjes is werkelijk waar een pracht exemplaar,...
De geborduurde hoedjes zijn ook leuk,...
;o)

Gerard zei

Schaartjes...leuk, mooi en verzamelwaardig!
Zo'n scharenlapje is ook niet te versmaden. Goed, dat je het af maakt, want voor je het weet heb je een mand vol onaffe werken. Ik spreek met ervaring, ik ben ook begonnen een ufo af te maken... dan pas een nieuw project!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Jammer om het niet af te maken, het is een beauty. Prachtig al de schaartjes in de waaier. Heb je ze in een glazen kastje?

Annelies zei

Wat leuk al die schaartjes te zien.
Een mooie lap. Leuk dat je er aan verder gaat.

anneke zei

wat een heerlijke verzameling! heb jij dan niet dat ze gewoonweg iedere keer aan t wandelen slaan? zit nu te borduren met een krakkemikkig schaartje, want kan géén fatsoenlijke terugvinden *zucht*

Laura zei

Wauw, geweldig die scharen collectie van jou. Ik heb zelf ook iets met schaartjes maar mijn verzameling is echt niet zo groot. Daar hoort ook inderdaad dat mooie scharenborduurtje bij.
Hoop voor je dat je het nog voor kerst afgeborduurd krijgt.
groetjes Laura

Jenni zei

Wat een mooie verzameling! Ik ben erg benieuwd wat dat voorwerp is dat er uitziet als een kerstklok is, ik herken het niet....

marcella zei

@Jenni, het 'kerstklokje' is een (Engels) maatje om de dikte van breinaalden te meten, een 'Needle Gauge", ze zijn er in verschillende vormen en maten geweest

Willy zei

Leuk Marcella om zo'n mooie scharen verzameling te hebben en de rest heerlijk in het boek te kunnen bekijken.
Het borduurwerkje is ook prachtig.

Jeanny zei

Zo'n lapje moet echt afgemaakt worden, veel te leuk om te laten liggen. Tja schaartjes dat is iets moois, waar je bijna niet genoeg van kunt hebben, echte hebbedingetjes.
Groetjes.

betty prins zei

Wat liggen je schaartjes mooi in het rond! Ja en dat lapje moet echt af, het is te leuk om te laten liggen. Ook zo'n fijn gevoel weer iets af te maken en zo net voor de kerst...
mijn kerstquilt gaat ook goed, moet ook af voor de kerst!

katrien zei

Hé wat leuk al die schaartjes.

Petra zei

mooie schaartjes..
..het borduurtje past er prachtige bij!
groetjes,Petra

Lida zei

Oh wat een gaaf boekje! Daar ga ik naar op zoek, ik ben ook gek op scharen en zie bij jou heel wat mooie exemplaren liggen! Je lap wordt prachtig! Fijne dag
Lida

Monica zei

Leuk zeg al die schaartjes, ook een leuk werkje met de kerstdagen om af te maken :-)

Jenni zei

@Jenni, het 'kerstklokje' is een (Engels) maatje om de dikte van breinaalden te meten, een 'Needle Gauge", ze zijn er in verschillende vormen en maten geweest

Heel hartelijk dank voor het antwoord, ben ik weer wat wijzer
;-)

Johanna Zweden zei

Wat enig en wat een schitterend collectie heb je
Groetjes Joke

Jessie zei

Een mooie collectie, en het lapje krijg je vast af !

Noor zei

dit is inderdaad een mooi lapje scharen, trouwens je collectie mag er ook zijn!
groetjes, Noor

MarianneP zei

Wat fijn om te zien dat er meer mensen zijn met een verzameling schaartjes! Een enige foto en wat een mooie collectie. Ik heb ook veel schaartjes en ik als ik dan nog eentje koop dan durf ik dat haast niet verder te vertellen. maar ik geniet er erg van vooral als ze het zo goed doen. Maar soms gebeuurt mij ook wat Anneke vertelde: zit ik met een aganebbesschaartje te werken omdat ze allemaal aan de wandel zijn.Wel fijn om dan een goeie terug te vinden!

Guusje, zei

Wat een mooi borduurwerk is dit, goed dat je het gaat afmaken. Je hebt ook een erg mooie verzameling scharen.

Hilda zei

Wat een prachtige borduurwerk. Ik hou ook zo van schaartje. Helaas kom je ze weinig tegen. Maar het is wel leuk om te blijven zoeken.

Elisa zei

Wat een prachtige verzameling schaartjes. Erg mooie zitten er tussen. En het werkje ziet er al super leuk uit.

Anoniem zei

KAN MEALLEE MAAR AANSLUITEN, MOOIE SCHAARTJES EN SUPERLAPJE BASJE

marijna zei

Ohhh, wat is hij toch mooi! die foto met al je schaartjes...heel mooi om ze zo bij elkaar te zien. Mooi logje Marcella!