vrijdag 30 december 2011

2011, de terugblik

De laatste dagen van het jaar kijk ik meestal terug op wat geweest is en wat de plannen zijn voor het komende nieuwe jaar. Zo hebben er op nuttig en fraai al vele jaaroverzichtjes gestaan die voor mij met terugwerkende kracht een aardig idee geven van elk handwerkjaar in de afgelopen zes jaar.
Het was een beetje 'rumoerig' jaar, dat 2011. Er kwamen wat hobbels op mijn pad maar gelukkig kan ik toch met tevredenheid terugkijken op het bijna voorbije jaar. Ik deed mee met Oud Goed, een project waar je het komend jaar nog vaker iets over zal horen. Is het niet bij mij dan is het wel bij een van de andere Oud Goed deelnemers. Blanche de Valck, rechts in beeld op foto 1, werd vaak uit haar theedoekje gerold en na de vele rijen met alfabetjes volgden de stopjes. Ik ging verder met mijn lapjes in Zaans stikwerk en dat resulteerde uiteindelijk in een baby mutsje. In Februari hadden we een jarig Jetje dat drie werd en zij kreeg naast een cadeautje ook een vlaggetje, met Roodkapje dit keer want Sophie noemde zichzelf inmiddels zo. Mijn lap met Vernaaide linten uit Marken kwam af en heeft al 'te pronk' gelegen in Muzee Scheveningen. Ik bezocht een open dag van Merkwaardig bij handwerkvriendin Trijnie en borduurde verder aan mijn Marker bruidsrijglijf, althans...aan het proeflapje daarvan.
Ik ontmoette blogster Josephine onverwacht in Utrecht en dat was erg leuk, ik vulde mijn verzameling handwerkgereedschapjes aan en bezocht het Nederlands Openluchtmuseum.  Daarna was ik een dagje uit op Marken en ontmoette daar vele Gnappe Mannen. Ik raakte in de ban van gehaakte anjertjes en mocht een prachtig borduurpatroon van een Plombe plaatsen op nuttig en fraai, mijn eerste 'freebie'.
Ik mocht een dagje mee naar het depot van het Fries museum en ontmoette daar Gieneke Arnolli. Een gedenkwaardig dagje uit. Mijn quilt Supernova mocht 'hangen' tijdens een tentoonstelling in kasteel Cannenburgh.
Ik borduurde een allerliefst lapje op oud linnen na van ene Marie Betton uit Frankrijk en kocht mijn eerste antieke weeshuismerklap. Ik ging op stap met blogster YvonneP en bezocht met haar een breiparadijs in Leiden. Op E-bay vond ik een allerliefst kindernaaidoosje en ik breide op een Duitse hotelkamer aan twee Selbu doopkousjes voor Sophie. Mijn breirol, inmiddels zes meter lang en misschien wel meer, werd afgekant en in de was gedaan. Een Vierlandenlap waarvan het patroon al jaren in een map zat werd eindelijk gestart, morgen zien jullie daarvan de maandelijkse update. Inmiddels was het september en ging ik naar Ste Marie aux Mines.
Ik ontmoette daar Joke Visser en ondertussen werd hier in Nederland de tentoonstelling 'Uit de school geklapt' geopend in Muzee Scheveningen. Een stuk of tien werkstukken van mij lagen daar tentoongesteld, waaronder mijn souvenir en daarom begon ik aan een mini souvenirtje in een doosje. Ook kwam er een biscornu bij mijn Vernaaide linten lap uit Marken met patroontjes uit de lap.
Ik vertrok een weekje naar de Ardennen met twee oud collega's en we hadden een fantastische handwerkvakantie. Op mijn verjaardag werd ik zeer verwend met prachtige Japanse lapjes in een koffertje en daarna deed vriendin Basje de verwennerijen nog eens dunnetjes over met een allerliefst borduurwerkje in een lijst: Home of a Needleworker. Er kwam een geborduurde pinkeep in een zakje en voor de anjer maakte ik een zijden handwerkmapje. In kasteel Amerongen mocht ik mijn handwerk laten zien aan een groep textielrestauratoren. Dat was een bijzondere en fijne ervaring. De oude quiltgroep in ruste kwam bij elkaar voor de traditionele Sinterkerst en ik maakte daarvoor een gehaakt speldenkussentje en daarna nog eentje voor mezelf, om het af te leren. Ik won een give away en gaf zelf ook een cadeautje weg.
Het was al met al een goed handwerkjaar.

                          Ik wens jullie allen een fijne jaarwisseling en
                                een heel goed, gezond, gelukkig en
                                                geweldig nieuw jaar

18 opmerkingen:

lheurebleue zei

wat een duizelingwekkende productie - niet enkel in kwantiteit maar zeer zeker ook in kwaliteit. het ene stuk is nog mooier dan het andere. en wat leuk ook al die ontmoetingen en al die momenten waarop je meesterstukken 'aan het volk' werden getoond.
ik kijk alvast uit naar al het bijzonders dat we bij nuttig & fraai in 2012 zullen zien.
voor nu alvast een fijne jaarwisseling.
en de allerbeste wensen voor 2012 voor jou & de jouwen!

Anoniem zei

Dat is een merkwaardig en een Nuttig en Fraai jaar geweest en daarom ere zij wie ere toekomt:Profiat!!!M.H.: Wij correspondeerden over Friese merklappen.

Lida zei

Heb wederom van jouw creaties mogen genieten en ook van je blogjes, je inspireerde mij en waarschijnlijk ook vele anderen, bedankt voor jouw leuke informatieve logjes en ik hoop nog vele jaren van Nuttig en Fraai te mogen genieten! Ik wens je een fijne jaarwisseling!
Groetjes
Lida

Jeanny zei

Als je het allemaal zo achter elkaar zet, is het een hele hoop ... en een hoop hele mooie !!!
Fijne jaarwisseling en wie weet misschien tot in Nijkerk ?!

Anoniem zei

Wow, wat een jaar heb jij gehad: vol creativiteit en een waanzinnige pruduktie! Jij inspireert velen hoor, en het is zo heerlijk dat je alles met ons deelt! Dank, en tot in het nieuwe jaar! Lieve groet Lupineke

GRANNY'S HOUSE zei

Genoten heb ik van jou prachtige handwerken en je blogs en ik hoop dat in 2012 weer te mogen doen.

Een hele fijne jaarwisseling voor jou en de jouwe.

Wilma Kuin zei

Wat een prachtige steekjes!!!
Genieten van je verhaal en mooie foto's,..

Een heel fijn en gezond 2012 voor jou en je dierbare,...

KijkDaarIs zei

een hele op somming van mooie leuke dingen...
Ik wens je een héél Gelukkig Nieuwjaar toe...en dat je ons nog veel van dat mooi's mag laten zien!!

Anoniem zei

dat was het jaartje wel, Wat een kast, doos , handdoek vol met moois is er isn huize Marcella, Je productie was enorm en ik geniet val al je verhalen en plaatjes ,Fijne jaarwisseling en een goed 2012 voor jou en allen die je lief zijn veel gezondheid en handwerkplezier. basje

Wilma zei

Gezellige jaarwisseling en ik wens je een nuttig en fraai 2012!
groeten, Wilma

Bertie zei

Dank je wel voor al het moois dat je maakt en op je blog laat zien. Ik wens je alle goeds in het nieuwe jaar!

Oude lappen zei

Wat goed voor jou dat er zoveel leuke dingen gebeuren in je leven. Het handwerk is natuurlijk een zeer aangenaam tijdverdrijf waar je heel wat mensen kunt ontmoeten.
Dus wens ik jou voor 2012 een jaar zoals 2011.
Liefs Liliane

Johanna Zweden zei

Wat schitterend allemaal

Alvast een heel goed uiteinden en een heel goed begin voor 2012, met veel liefde geluk en gezondheid en creativiteit

Gr Joke

Monica zei

Marcella, wat leuk om met jouw ontzettend actieve leventje van het afgelopen jaar even te hebben meegereisd. Ik wens jou en je familie ook een geweldig goed, inspirerend en gezond 2012!

Anny zei

Wat ben je toch ijverig... Wat een productie. Een gezellige en veilige jaarwisseling en een gezond en vooral creatief 2012.

Hilde zei

Wat een overzicht... bravo voor je creativiteit en dank dat je dit met ons wil delen.
Gezond en goed 2012!

De borduurvrouw zei

Wat heb je prachtige dingen gemaakt in 2011, ik ben benieuwd naar je werken voor 2012!
Jij ook een goede jaarwisseling en de beste wensen voor jou en allen die je lief zijn.

Anoniem zei

reactie mislukt
nog een keer
t duizelt me van zoveel moois

voorasl de randen op de eennalaatste fot met t groen erbij
en blanche en je vierlander t zwart en witje je mapjes mooimooi mooi

groetjes hilly