maandag 5 december 2011

Een mooi dagje 'uit'

Vorige week bezocht ik Kasteel Amerongen met een tas vol handwerk. Ik was uitgenodigd door de textielrestaurator van kasteel Amerongen om een en ander te komen vertellen over mijn Souvenir de ma Vie. Het was een hele reis want Amerongen ligt voor mij niet naast de deur. Net voor de heenreis bleek dat station Driebergen het die dag zonder stroom zou moeten doen, daarom werden we vanaf Utrecht met bussen vervoerd. Het laatste stukje van de reis ging per auto; ik werd opgehaald door de dochter van en dat was erg gezellig!
Na een kopje koffie (daar was ik wel aan toe na drie uur reizen) pakte ik mijn tas uit in 'de grote zaal' en vulde gelijk een waslijntje. Jullie weten inmiddels dat bij mij de handwerkjes in een theedoek zitten en omdat ik de inmiddels lege doeken toch kwijt moest, was het lijntje om het publiek op afstand te houden uitermate geschikt om de theedoeken te showen. Ik kreeg een mooie lange tafel, bedekt met een rood kleed waar mijn souvenir natuurlijk prachtig op uit kwam.
Bijna zes meter paste er op de tafel en op het laatst moest ik zelfs nog even het hoekje om. Voor de souvenir had ik nog ruimte om de andere meegebrachte losse handwerkjes neer te leggen.
We hadden dit niet afgesproken of afgestemd maar alles paste perfekt binnen de beschikbare ruimte op de tafel. Ik was zeer tevreden met het resultaat en maakte gauw een paar fotootjes voor het gezelschap zou arriveren.
Het gezelschap bestond uit ruim twintig dames die assisteren bij de textielwerkzaamheden op het kasteel.
Het was een erg leuk gezelschap om mijn verhaal aan te vertellen. Een groep met belangstelling voor textiel en die zelf ook, zij het op een ander vlak - met textiel bezig is, is natuurlijk een fijn gehoor. Na afloop was er een heerlijke thee met allerlei lekkers en dat hadden we wel nodig na het verblijf in de enigszins koude zaal.
Tevreden en overstelpt met aardige reacties ging ik even later weer richting huis met behalve mijn tas met handwerk ook een prachtige bos bloemen.
Helaas was de storing op station Driebergen nog steeds niet verholpen en was er inmiddels ook een stroomstoring bij Gouda bijgekomen waardoor de terugreis maar liefst vier uur duurde. Het is soms wat afzien bij NS maar verder was het:
"Een mooi dagje uit!"

Voor meer over het pas gerestaureerde kasteel Amerongen klik hier

Meedoen met de giveaway en een patroontje winnen van Atelier Soedidee kan nog tot en met zaterdag 10 december.
Om mee te dingen naar het patroontje moet je hier een berichtje achterlaten.
Welk patroontje het wordt weet ik nog niet. Zaterdag koop ik voor de giveaway een patroontje op de kerstfair en ik weet natuurlijk niet wat Simone van Soedidee heeft meegenomen.

19 opmerkingen:

Chris zei

Oh Marcella wat héél bijzonder dat je dit mocht doen! Wat een ervaring en iets waar je best trots op mag zijn. Wat ligt je Souvenir de ma Vie daar prachtig, hij komt zó mooi tot zijn recht. Echt schitterend.

Lida zei

Wat zullen die mensen hebben genoten van jouw prachtige rol en natuurlijk ook van de andere werkstukken! Je kreeg vast veel vragen over de gebruikte technieken! Ik heb hem nu twee keer gezien en iedere keer ben ik een beetje jaloers op jouw geweldige kennis en kunde!
Jammer van de reistijd, maar de mooie bloemen zullen dat hoop ik goed maken! Groetjes
Lida

Elma zei

Wat een prachtige tentoonstelling heb je daar neergelegd. Het lijntje is een prima idee om je "verpakkingsmateriaal" op te hangen.
Zeven uur onderweg, dat is niet mis.
Je moet er heel wat voor het handwerk over hebben.

Jeanny zei

Mooi die waardering wat je krijgt voor alle mooie lapjes die samen je souvenir vormen.
De mensen zullen genoten hebben van alle moois!
Tja die reistijd..... je moet er iets voor over hebben :))).
Lieve groetjes.

lheurebleue zei

Da's pas een geschikte plek voor jouw mooie handwerk! De laatste (en enige) keer dat ik in Kasteel Amerongen was, was voor de restauratie. Moet er snel maar weer eens heen - jammer dat je je spullen weer ingepakt hebt!

GRANNY'S HOUSE zei

Dat moet een mooie dag geweest zijn, alleen jammer van de NS, het went nooit.
Maar ik heb weer dubbel en dwars genoten van je logje.

Groetjes
Ines

Josephine zei

Geheel terecht, dat ze jou uitnodigden!!
Prettige avond,
Josephine

Anoniem zei

Hartstikke leuk voor je om te pronken en te vertellen!!
groetjes Hil

anneke zei

wat een leuke en bijzondere gelegenheid om je mooie spullen hier te laten zien en erover te vertellen!

misschien heb je in alle uurtjes nog wat kunnen handwerken? ;-)

Willy zei

Hej Marcella, dit is wel erg leuk om te doen. De dames zullen wel opgekeken hebben van de prachtige handwerken, maar wat een reis en storingen. Nu weet ik ook weer waarom mijn dochter op kamers wilde, het is zo vaak mis op het spoor.
Ik ben ook erg benieuwd naar het kasteel, de vorige keer dat wij er waren waren ze nog bezig en hebben we alleen de tuin bezocht.

betty prins zei

Wat een onderneming toch, zo'n trein/bus reis.....
Maar het was voor het goede doel: mensen inspireren met je prachtige handwerk!

Annelies zei

Ja, het openbaar vervoer kent vaak problemen. Ik werkte die dag, want ik weet nog dat er over de problemen werd omgeroepen op Amsterdam centraal.
Wat ontzettend leuk dat je dit hebt kunnen doen. Wat een ervaring lijkt me dat.
Oh ja en bij adel had je het en heb je het altijd koud. Stoken in al die grote ruimtes is peperduur.

Monica zei

Jij had mij al van deze prachtige ervaring verteld, ontzettend leuk en terecht dat zij iemand met jouw kennis voor zo'n lezing vragen! "t is altijd boeiend hoe jij over specifieke handwerken kunt vertellen

Johanna Zweden zei

Wat had ik daar graag bij geweest, wat een ervaring,
Groetjes Joke

Jessie zei

Ja,je moet er wat voor over hebben maar het maakt veel goed dat het publiek hier veel waardering voor heeft! Vorig jaar naar de Lier hebben we ook zolang gereisd en we werden beloond met een schitterende expositie!

Guusje, zei

Wat een prachtige souvenir heb je gemaakt, echt fantastisch. Ooit hoop ik er zelf ook eentje te maken. Ben nog steeds druk op zoek naar een boekje of patroon hierover. En wat geweldig dat je hiervoor bent uitgenodigd. Ik vind het erg leuk om even mee te mogen genieten van alles wat je op de tafel had gelegd, en het lijkt me zeker ook geweldig als je zo'n publiek hebt.

berthi zei

Het ziet er prachtig uit Marcella! Wat zullen de dames genoten hebben van jouw verhaal. Leuk toch dat we zo onze ervaringen kunnen delen met anderen! Jammer van de lange reistijd, maar ik denk dat je die snel vergeet na zo'n prachtig uitstapje.

sylvia zei

Wat bijzonder dat je zomaar in het kasteel mocht exposeren!! maar je hebt ook wel mooie dingen, hoor, ik kijk graag even bij je rond!
en een leuke dag in Naaldwijk, dus nu van alles nagenieten??
groetjes, Sylvia

Anoniem zei

altijd hetzelfde plezier om Uw blog te lezen

Gigi

www.gigirdesigns.canalblog.com
www.gigir.canalblog.com