Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zondag 1 mei 2011

Inten van Marken

inten van Marken
Het was even een weekje stil hier. Zij van nuttig en fraai borduurde.
Wat grappig is, is dat het patroon van de vernaaide linten net zo groot is als mijn geborduurde lap, kijk maar:
en zo lijkt mijn hele lap al af.
Het rode x-je geeft het midden aan, maar daar ben ik natuurlijk al lang voorbij.
Eerlijk gezegd ben ik er bijna want een weekje niet bloggen levert toch de nodige extra tijd op. Alle linten zijn af en wat zijn ze mooi. Ik vond het een plezier om ze te borduren. Wat nog rest is een stukje tekst in geel: vernaaide linten van Marken.
Ik ben achteraan begonnen en heb inmiddels 'inten van Marken' aan mijn lapje toevertrouwd.
De 'Vernaaide L' volgt later, nu ben ik eerst met de open rand bezig. Dat is nog een heel werk want ik moet vijf keer rond geloof ik. Ondertussen heb ik nog even tijd om te bedenken of ik de lap een zoompje rondom geef of dat ik de lap laat inlijsten. Voor beide opties is wat te zeggen.
Ik heb nu een flinke tijd aaneen één lap gewerkt en eigenlijk bevalt dat prima. Als deze straks af is duik ik in de mand met 'oude' projecten en ga eerst eens een en ander afmaken. Lap voor lap, dat 'ruimt lekker op'.

Geen opmerkingen: