Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

maandag 23 mei 2011

maandag wasdag

Gisteren was ik in het Openlucht museum in Arnhem en zondag of niet, het was daar wasdag!
een paar jaar geleden schreef ik daar een ander logje over en gisteren ben ik nog eens terug gegaan om de was te inspecteren. Het zag er prima uit,
de was netjes gesorteerd in grote manden,
er werd gestreken
en langzaam verschenen er keurige stapeltjes wasgoed die liefdevol in grote manden werden verpakt, klaar om naar hun eigenaar terug te gaan.
Buiten hing aan de waslijn nog het een en ander in het zonnetje te drogen en
ook op de bleek werd het wasgoed voorbereid zodat het straks schoon en keurig gestreken in de kast kan. Het naderende buitje bleek gelukkig erg mee te vallen, na een paar drupjes kwam de zon al weer door.
In de ruimte waar de expositie over de wasserij was, zag ik dit kastje. De term 'helletje' was mij niet bekend. In het kastje werden allerlei gevonden voorwerpjes bewaard die uit of van het wasgoed waren gevallen en ook kleine stukjes wasgoed waarvan op een andere manier de eigenaar niet bekend was. In het helletje kon men dan 'gevonden voorwerpen' zien en aanwijzen, vervolgens kreeg de eigenaar zijn eigendommen weer terug.
In de oude Rotterdamse tram genoot ik nog even na van mijn zondagse wasavontuur met deze mooie plaatjes

2 opmerkingen:

Willy zei

Hej Marcella, even googlen op "marcella maandag wasdag" en ik heb het gevonden. Nu kom ik precies op de was terecht die ik zelf vergeten ben. Over een tijdje nog maar eens "maandag wasdag" houden. Ik zie dat je een heel label "maandag wasdag" hebt, wist ik niet.

marcella zei

Voor mij ook leuk om bij jou een vervolg te lezen ;) Zo inspireren we elkaar. Ik zie dat de andere logjes over dit onderwerp hun foto's nog missen. Ik ga eens kijken of ik die er nog bij kan vinden