Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 7 januari 2011

Waardevolle papieren

"Het" was me al maanden daarvoor beloofd en ineens was het er. Ik lag in bed kort na kerst met een griep en er werd aan de deur gebeld. Mijn lief ging naar beneden en vond een tasje aan de voordeur. Mijn naam stond erop. Toen ik na een paar uur wakker was en eventjes uit bed heb ik de inhoud van de tas bekeken. Wat een schatten voor een handwerkster:
Een flinke stapel Franse handwerkstijdschriften genaamd La Broderie Blanche uit de jaren 1927 t/m 1929 en nog enkele losse andere Franse bladen uit dezelfde periode.
Geen bladen om al liggend in bed te bestuderen, daarvoor zijn ze te oud en is het formaat te groot. Ik heb dus even gewacht met verder genieten tot ik weer op de been was. Ik kreeg de bladen van Lida en ik ben er uiteraard bijzonder blij mee.
wat een schat aan informatie: prachtige alfabetten,
geweldige monogrammen, grote, kleine in verschillende uitvoeringen, de een nog mooier dan de ander,
kleine kledingstukjes zoals dit manteltje voor "roodkapje" en frêle lingeriehemdjes en broekjes pour les dames en niet vergeten de dingen voor in huis zoals onderstaand kastrandje met schulpjes
Wat een genoegen om al die bladen te bekijken te bedenken welk van deze patronen ooit in een grijs verleden door andere vrouwen zijn geborduurd.

Geen opmerkingen: