Nuttig en fraai



Nuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 4 januari 2011

Goede voornemens

Ter inspiratie maak ik ieder nieuw jaar een aantal goede voornemens op handwerkgebied. Niet om mezelf daar nou echt heel streng aan te houden maar meer als overpeinzing voor mezelf: waar ben ik mee bezig, wat zou ik nog graag willen en vooral wat wil ik in de komende tijd doen, maken en beleven. Het levert voor mezelf altijd een aardige brainstorm op die vooral bedoeld is om de vele ideeën in mijn hoofd een beetje te kanaliseren.
Prioriteit 1 op mijn denkbeeldige lijstje is het afmaken van mijn Zaans stikwerk project waar ik hier eerder al een en ander over vertelde.
Onze drie lessen in het najaar krijgen namelijk een bijzonder vervolg - een uitstapje en dan wil ik natuurlijk graag mijn stukje Zaans Stikwerk kunnen laten zien.
Van de drie deeltjes voor mijn werkstuk heb ik deze week de eerste afgemaakt.
Het was nog een heel gepuzzel om het patroontje passend te krijgen, de vlakjes met perzisch ajour in te vullen en tenslotte om de goede materialen te vinden voor het opvulwerk.
Deel twee heb ik vandaag op de stof getekend en daar kan ik nu aan verder werken.
Daarna volgt nog het in elkaar zetten van de onderdelen en dan hoop ik over een week of vijf, zes mijn Ding klaar te hebben.

Geen opmerkingen: