Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 21 mei 2010

Nachtvlinder

Zoals gewoonlijk was ik het helemaal vergeten. Er zou vandaag een update zijn van de Albert Heyntjes en ik hoorde gisteren pas dat dit vandaag zou zijn.

Dom, dom, dom natuurlijk, want ik wilde nog een nieuw theedoekje maken als verjaarscadeautje voor de over-oma van Sophietje.
Zij heeft geen internet dus ik kan het hier zo maar opschrijven ;)

Ik besloot daarom – ondanks dat ik Dijn al een berichtje had gestuurd dat er bij mij niets te up-daten viel – vanavond halsoverkop aan Theedoek II te beginnen.

Het kronenproject schoof ik terzijde (in de lapjes-mand, jij) en ging op zoek naar een patroon dat bij de over-oma van Sophietje past.

Ik begon om zes uur met borduren en na een uurtje had ik dit:

klik,klik voor groter beeld:

een vlinder.

Ik kookte asperges en aardappeltjes en we dronken een glaasje, daarna was er espresso met een bonbonnetje, we praatten gezellig wat na en daarna ging ik weer verder.

Om kwart voor elf hield de merel die vanaf vanmorgen vroeg onafgebroken aan het zingen was geweest het voor gezien. Die ging naar bed en ik borduurde voort.

Na een uurtje borduren had ik dit erbij:

een Ding. Ik keek heel even televisie en ging weer door. Om kwart voor twaalf hield ik op, maakte de laatste foto en probeerde nog voor twaalven dit logje te schrijven.

Net niet gelukt, het is inmiddels vrijdag de 21e, maar Dijn kan trots op me zijn, er is een update!

20 Reacties

Geen opmerkingen: