Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 14 mei 2010

Klein geluk

Vandaag een kleine update van mijn tapisserierolletje naar het voorbeeld van Rosina Luger. Ik ben er al een tijdje mee bezig. Het rolletje heeft weken in "de mand" gelegen omdat ik te veel andere dingen te doen had.
In de Timmerwerf lag een complete "Rosina" in de vitrine, gemaakt door Trijnie

en vervolgens kwam er een heel gezelschap Rosina’s op bezoek in de Timmerwerf.

De een nog mooier dan de ander en ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook erg geniet van het borduren aan mijn eigen tapisserie-rolletje. Iedere keer is het weer een feestje om de oude kleuren op te bergen en het nieuwe "palet" uit de opbergdozen te halen en te bekijken hoe ik het borduren van het nieuwe patroontje ga aanpakken.

Afgelopen weekend begon ik met het Paars-bruine "behangetje" en daarna werd het iets met oranje en paarse zigzagjes. Gewaagd! Niet alleen de kleurencombinatie die bepaald niet tot mijn favorieten behoort maar ook in het werk zelf. Dit gezigzag heeft erg de neiging om scheef te trekken naar een kant dus ik ben uiterst voorzichtig aan het borduren geslagen. Het bleef recht, gelukkig. Een gewaarschuwd mens telt voor twee ;)

Daarna een spannend kruissteekpatroontje met zwarte vlakjes waarin een soort Paisley motiefje zit, eromheen alweer een ZigZag Ding maar deze vond ik wel mooi met het witte "parelrandje" aan weerszijden.

Gisteren was ook deze klaar en mocht ik opnieuw kleuren zoeken.

en ook dit behoort tot de kleine gelukjes (Petits Bonheurs) van Rosina: zo’n ringetje vol prachtige kleuren.
Een interessant borduurtje wordt het ook maar dat zien jullie later :)

Op de onderste foto zien jullie ook dat een Petit Bonheurtje ongeveer de grootte heeft van een DMC garenkaartje

18 Reacties

Geen opmerkingen: