Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 14 januari 2010

Twee e-mails

Achter de schermen van nuttig en fraai is er druk e-mail verkeer. Deze week een heleboel mails over en weer met de Timmerwerf over de naderende tentoonstelling en de nieuwste ontwikkelingen hier en daar, de gebruikelijke hulpvraagjes van handwerksters "in nood", een verzoek om een aantal zeer oude geborduurde letters op een souvenir te "ontcijferen" en natuurlijk de gezellige koetjes en kalfjes-berichten.

Ik stuurde Dijn een berichtje met foto en schreef: "zeg Dijn, weet jij wat dit is?"

"Schaartjes…." mailde ze verlekkerd terug (want zij en ik hebben iets met schaartjes) om daarna schuldbewust er achteraan te roepen: "we moeten weer eens updaten, is begin februari goed, want dan kan ik nog een paar steekjes" :)
Eind januari komt er dus een vervolg op de Zuid-westlijn want vanaf begin februari ligt mijn lapje...hier.

Het andere e-mailtje kreeg ik van mevrouw Rafel,ze vroeg of het gelukt was om haar

snoepje van de week nummer vier

te haken. Omdat je dat pas weet als je het ook echt geprobeerd hebt ging ik direct aan de slag. Twee bloemetjes kwamen er uit mijn handen, gehaakt met verschillende haaknaaldjes.

10 Reacties

Geen opmerkingen: