Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 6 januari 2010

Kunst

Ik wil nog even een beetje terug in de tijd en wel naar december. Ik heb namelijk een prachtig stukje kunst in huis gehaald. Denk nou niet gelijk aan een 17e eeuws kostuumstuk of zo’n modern beeld waarvan niemand weet wat het eigenlijk voorstelt en waarvan evenmin iemand durft te bekennen dat ie het niet weet ook.
Ik heb het over betaalbare kunst, de dertien in een dozijn kunst waarvan direct duidelijk is wat de bedoeling van de maker is: ballen erin in hangen.

Jarenlang had ik een echt (en heerlijk geurend ) boompje met kluit maar de laatste jaren kreeg ik erg veel last van mijn handen en armen bij het op- en aftuigen van de boom. Kennelijk zit er "iets" in kerstbomen wat mijn huid prikkelt.
Er zat dus niets anders op dan verstandig worden en dus zochten wij een blommige nepperd uit bij een tuincentrum. Snow Valley, want net als de andere kunstobjecten heeft het ding een naam.

Ik zou dit alles verzwegen hebben ware het niet dat Tineke me eergisteren vroeg om de nieuwe ballenoogst van dit jaar te laten zien.

Terwijl de boom nog stond voldeed ik aan haar verzoek:

Ik fotografeerde Floepie de eekhoorn,

en daarna Fiona het varken

de bal die ik van Sophietje kreeg

en toen werd het tijd voor thee met wat lekkers:

Vandaag heb ik alle ballen weer uit de boom gehaald en dacht opnieuw aan Tineke.
Terwijl ik mijn spaarvarken voorzichtig in de ballenbak wilde leggen besloot ik speciaal voor haar daar ook een foto van te maken:

weldra volgde het krokodilletje:

en voor ik het wist stond ik de huis-collectie old timers te showen:

Daarna was Erwtje aan de beurt, ik kocht haar tijdens een warme zomer in Frankrijk bij zo’n speciaal kerstballenparadijs

en bij dezelfde winkel zocht hij toen dit uit:

Mister F zal er jaloers op worden ;)

De boom is weer netjes ingeklapt en ligt met de ballendoos bij de Kunstuitleen op zolder.

28 Reacties

Geen opmerkingen: