Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

vrijdag 22 januari 2010

Rosina

Een tijdje geleden begon ik met onderstaand nieuw project. Twee en een half patroontje maakte ik met veel genoegen aan de "40 petits bonheurs" die Rosina Luger in 1864 borduurde. Daarna rolde ik node mijn nieuwe werkstukje in een (thee-)doek om vervolgens hard aan het werk te gaan voor de tentoonstelling.

Vandaag pak ik Rosina opnieuw op en ga verder waar ik een half jaar geleden gestopt was.
Om nog even terug te komen op de vraag: "Waarom berg je je borduurwerk op in een theedoek?"
Daarom dus, omdat ik een project op die manier lang weg kan leggen zonder dat patroontjes, garen en werkstuk per ongeluk van elkaar gescheiden worden. Het voorkomt dat ik een zoektocht moet starten om hen te herenigen.

Het wordt een flinke rol ook al is het niet meer dan 4,5 cm breed en ik heb ook al gemerkt dat er aardig wat uurtjes handwerk in gaan zitten. Maar het is wel een heerlijk en ontspannend werkje waar ik de komende maanden mijn avonden mee hoop te vullen.

Ik heb lang geaarzeld of ik met zijde zou borduren of met DMC en het werd uiteindelijk het laatste. Mijn voorraad 'au ver a soie' is niet groot genoeg en ik zou erg veel moeten bij bestellen.
Alleen al voor het tweede patroontje had ik bovenstaande kleuren nodig.

wacht, ik hoor iemand zachtjes mompelen...kannut niet zien...neus op het scherm...vergro...

Voor wie zelf eens aan de slag wil, zonder Rosina is het boek "De nieuwe wereld van de naaldkunst" een aanrader. Het boek staat vol met het soort patroontjes waar Rosina haar rol mee vulde.

29 Reacties

Geen opmerkingen: