Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 20 augustus 2008

Andrmans steekjes

Iedere dag komen er weer een paar nieuwe veertjes op mijn quilt, het gaat langzaam, maar het gaat stukje bij beetje vooruit.
Geen update van de verenrand deze keer maar een grappig kleedje wat ik ooit in een doos op een verzamelaarsmarkt vond.

Verfrommeld en vies lag het ergens achter de kraam, onder in een doos en ik werd gegrepen door het vele Richelieuwerk en de vier hoekjes met naaldkant. Het mocht mee voor heel weinig en ik wilde het toen hebben omdat ik met name het naaldkant eens nader wilde bekijken. Na een wasbeurt en vooral nadat het gestreken was kwam dit bijzondere tafereeltje naar voren, een vrouwenkopje in Richelieu borduurwerk (op zoek naar een mooi linkje hierover kwam ik bij Hilly terecht) fijn en gelijkmatig geborduurd, met op de hoeken vier mooie naaldkantpatroontjes. Voor de tuurders zal ik nog even het kopje vergroten:

Eerst dacht ik dat het misschien een religieus kleedje was en meende in het hoofd Maria te zien, maar gezien de "kanten" kraag en de ketting zal dat toch niet de bedoeling zijn. Een onverwachte verrassing dat het kleedje na de wasbeurt zo fris en mooi tevoorschijn kwam.

Zelf heb ik me ook tot een klein Richelieu werkje laten verleiden: deze vlinder maakte ik dit voorjaar voor mijn souvenir

15 Reacties

Geen opmerkingen: