Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

zaterdag 12 mei 2007

Trousse

E-bay France kopte enkele weken geleden het volgende:

TRES BELLE TROUSSE DE COUTURE ANCIENNE AVEC DE NOMBREUX ACCESSOIRES EN OS OU IVOIRE. ILS SONT CONTENUS DANS UNE TROUSSE EN CUIR BLEU MARINE QUI EST EN BON ETAT DE CONSERVATION. L’ENSEMBLEDATE DES ANNEES 30 .

IL NE MANQUE QUE 2 ACCESSOIRES .

LA TROUSSE OUVERTE MESURE30 CMSSUR 13,50 CMS. LORSQU’ELLE EST FERME ELLE MESURE 8 CMS SUR 13,50 CMS.

BEL OBJET POUR COLLECTIONNEURS

vrij vertaald komt dat hier op neer:
Erg mooi oud naaispulletje met veel onderdelen in been of ivoor in een marine blauw lederen etui,in goede staat.Het is gedateerd jaren 30.
Er ontbreken twee onderdelen.Het open etui is 13,5 cm lang. In gesloten toestand is het 8 x 13.5 cm

verzamelaarsobject.

Ik had nog nooit iets op Ebay gekocht en al helemaal niet op een Franse site. Ik besloot te bieden.
Er was tenslotte nog zo’n 1,5 uur voor de termijn afliep. Het kostte wat extra eurootjes om de hoogste bieder te worden en dat bleef ik. Om 20.00 uur liep de termijn af en ontving ik een felicitatie-mailtje, keurig in het Nederlands en mocht ik mij - na betaling - eigenaar noemen van onderstaand etuitje.

Ik had netjes geboden; mijn bod was € 0.30 boven het bod daaronder.

Binnen enkele dagen kwam de postbode mijn e-bay schat brengen. Ik ben er heel, heel blij mee. Vooral het setje om filetknoopwerk mee te maken vindt ik erg spannend. Dat had ik nu juist eens willen proberen, naar zo’n setje was ik al een tijdje op zoek.

zelfs het frivolité blijft me niet bespaard ;)

de filetknoopnaald en het knooplatje. Daartussen moet nog "iets" gezeten hebben. De zes "pennetjes" naast de knoopnaald zijn haaknaaldjes in verschillende dikte die in het benen houdertje naast het schaartje geschroefd kunnen worden.

Geen opmerkingen: