Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

woensdag 9 mei 2007

Steekmouwtjes II

Op verzoek nog een gedetailleerd fotootje van mijn oude en nieuwe Markense mouwtjes. Fijn dat er zoveel reacties op zijn en dat het ook weer tot nieuwe logjes leidt: Betty kwam met foto’s en een logje over de Spakenburgse variant. Erg mooi in blauw met ingebreid kleine witte kraaltjes en Marianne'm gaat ze zelf breien in een Huizer patroon waar de kraaltjes alleen in de boord gebreid zijn; ze is inmiddels al aan het rijgen van de honderden kleine kraaltjes begonnen.

Mariax liet al eerder zo’n Spakenburgs mouwtje zien

de linker mouwtjes zijn oud, de iets kleinere aan de rechterkant zijn door mij gebreid.

Geen opmerkingen: