Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

dinsdag 15 mei 2007

Kiezen

Ik kon niet kiezen. Boven op de stapel met borduurpatronen lagen er twee die ik erg graag wilde maken.
Mijn Schwälmer werkje is inmiddels af en mijn kleine breirol en de steekmouwtjes ook dus er "mocht" een nieuw borduurtje worden toegevoegd aan de werkjes in uitvoering.
Eerlijk gezegd kon ik niet kiezen welke ik eerst zou doen. Ik wilde het nog hier op het web-log vragen aan jullie, om een keus te maken maar ik had bij nader inzien eigenlijk gewoon zin om ze allebei tegelijk te doen.

Ik heb inmiddels een aardig beginnetje. Wilma is aan twee quilts tegelijk bezig en ik maakte er vier in een weekend.

en zeg nou zelf, ze hangen daar toch prachtig tussen de bomen?
Het is maar een klein merklapje, niet groter dan ongeveer dertien bij achttien centimeter, geborduurd met een draadje over twee op zestien draads linnen. Behalve het huisje en de quilts komt er nog een ABC-tje waarbij sommige letters gebruikt zijn voor de naam van een quiltblok. Leuk om zo beide passies in een merklapje te borduren.

Het andere borduurwerkje van mijn keuze is een erg klein schoollapje in rood/wit.
Dit lapje is straks niet groter dan ongeveer elf bij elf centimeter en het wordt geborduurd op 22 draads linnen met een draadje over twee. Het is een weeshuislapje wat je kunt zien aan de vele kronen met initialen.
Omdat dit lapje niet zo gemakkelijk borduurt, 22 draads is wel erg fijn, is het prettig om het borduren af te wisselen met een wat minder fijn lapje.

En ook hier heb ik al een beginnetje aan kunnen maken. Wat ik hier vooral leuk aan vind is de cartouche met wit garen in Stersteek die ik straks in het midden mag borduren. Het duurt wel even voor ik daar ben, maar mooi wordt het, dit lapje!

Geen opmerkingen: