Nuttig en fraaiNuttig en fraai

Onder deze naam vertel ik sinds 25 oktober 2005 over mijn handwerk-leven. Tot augustus 2011 waren mijn verhalen te volgen bij web-log. Tijdens hun verhuizing heb ik de draad opnieuw opgepakt bij blogspot. Omdat ook mijn oude logs nog veel gelezen werden breng ik die over naar mijn nieuwe blogplek. Ik werk in de tijd terug van augustus 2011 tot aan 25 oktober 2005. Vind je het leuk om ook de oude blogjes mee te lezen dan weet je nu in welke volgorde ik de blogjes plaats. Reageren kan zowel op de nieuwe als op de oude blogs. Ik weet niet of ik ook de reacties van de oude blogs terug plaats, dat is weer een flink karwei extra en die tijd besteed ik liever aan...een nuttig of fraai handwerkje.

Behalve aan een enkele quilt besteed ik mijn handwerkuurtjes de laatste jaren vooral aan de nuttige en fraaie handwerken. Een mooie selectie daarvan is bijeen verzameld in een Souvenir de ma Vie. Verder vind je hier stopwerk, merklappen en diverse andere bekende of minder bekende handwerktechnieken. Ook over bezoekjes aan tentoonstellingen en andere handwerkgerelateerde uitstapjes kun je hier het een en ander lezen. Ik exposeer zelf zo nu en dan en ook daarover lees je bij nuttig en fraai.

Ik wens je veel plezier bij Nuttig en fraai,
Marcella

donderdag 5 april 2007

Thou shalt enjoy Thyself

Vandaag kwam ons merklappen-groepje bij elkaar om te laten zien wat er de afgelopen twee maanden zo al geborduurd was.
Deze keer waren we bijeen op een erg mooie locatie, thuis bij een van de borduursters en dat "thuis" is eveneens een schitterend hotel. Irene beheert samen met haar man 'de Haagsche suites' en daar zaten wij vanmorgen al vroeg, met onze merklapjes, onder de kristallen kroonluchter.

Nu weet ik dat jullie graag een blik werpen in andermans huis dus geniet van de prachtige omgeving, dat deden wij ook!

Terwijl wij genoten van de fraaie dingen van het leven zoals koffie met een heerlijke aardbeientaart, wijn, hapjes en thee met bonbons-om-je-vingers-bij-op-te-eten, was er natuurlijk ook aandacht voor de nuttige kant van ons merklappenbestaan: de lapjes zelf

Wat was er ongelofelijk hard gewerkt. Alhoewel de opdracht tot nu toe was om een huisje en een molen te borduren waren er hier en daar al bijna complete merklappen te bewonderen. Wat een enthousiasme !
Hierbij een kleine impressie van de diverse lappen en lapjes.

wie meer wil lezen over ons merklappen projectje kan dat hier op mijn weblog vinden.

Geen opmerkingen: